Οι κανόνες για μια καλή σχέση

Συζητήστε όσα δεν σχετίζονται με όλες τις παραπάνω κατηγορίες και παραθέστε ελεύθερα τις απόψεις σας για ό,τι επιθυμείτε
Απάντηση
Άβαταρ μέλους
nasos
Fresh Boarder
Fresh Boarder
Δημοσιεύσεις: 12
Εγγραφή: Τρί Αύγ 10, 2010 4:02 am

Οι κανόνες για μια καλή σχέση

Δημοσίευση από nasos »

Οι περισσότεροι άνθρωποι επιθυμούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούνε ξεκινώντας μια σχέση με τις καλύτερες διαθέσεις και προοπτικές.
Τι γίνεται όμως στην πορεία; Γιατί οι άνθρωποι φτάνουν στο σημείο να χάνουν το ενδιαφέρον τους για τον σύντροφο τους ,γιατί οι σχέσεις καταλήγουν σε συγκρούσεις και απογοήτευση.

Το πρώτο πρόβλημα είναι η έλλειψη σεβασμού που εκδηλώνεται με διάφορες συμπεριφορες.Μην προσπαθείτε να αλλάξετε και να καταπατήσετε την προσωπικότητα του αλλου.Απο την στιγμή που επιλέξατε να είστε με το συγκεκριμένο άτομο δεχτείτε το όπως ειναι.Μην κατηγορείτε τον σύντροφο σας πίσω από την πλάτη του σε τρίτα άτομα ούτε να τον μειώνεται και να τον προσβάλλεται μπροστά σε άλλους η στις προσωπικές σας στιγμές .Δείξτε την εκτίμηση σας με λόγια και έργα, μην ξεχνάτε να λετε ευχαριστώ και μην θεωρείται τίποτα δεδομένο.

Μην επιμένετε ότι έχετε πάντα εσεις δίκιο, σε ολα. Παραδεχτείτε ότι κάνατε λάθος και μην διστάζετε να ζητήσετε συγνώμη όταν χρειαζεται. Μην έχετε απαίτηση να έχετε πάντα εσείς την τελευταία λέξη ούτε να παίρνετε όλες τις αποφάσεις.

Η μαγική λεξη: Επικοινωνια. Το αντίδοτο των μυστικών, των ψεμάτων και των παρεξηγήσεων. Εκφράστε τα συναισθήματα και τις σκέψεις σας.Συζητηστε τους φόβους και τις επιθυμίες σας.Μαθετε να άκουτε τον σύντροφο σας χωρίς να διακόπτεται η να αδιαφορείτε. .Μην βγάζετε συμπεράσματα χωρίς να ακούσετε η να προσπαθήσετε να καταλάβετε αυτά που θέλει να σας πει ο άλλος.

Αμοιβαιοτητα..Οταν είναι παντα μόνο ο ένας απο τους δυο που δίνει , συγχωρεί και συμβιβάζεται ,αργά η γρήγορα η σχέση θα ραγισει.Η σχεση χρειαζεται ισσοροπια, κοινές προσπάθειες και αμοιβαίες υποχωρήσεις.

Μην δίνετε υποσχέσεις που δεν μπορείτε να κρατήσετε και μην λετε πράγματα που δεν εννοείτε. Η ασυνέπεια κλονίζει την εμπιστοσύνη και προκαλεί απογοήτευση.

Όχι στα ξεσπάσματα θυμού και στην βία-ψυχολογική η σωματικη.Οι εκβιασμοί και ο εκφοβισμός απομακρύνουν συναισθηματικά τους ανθρώπους και δεν λύνουν κανένα πρόβλημα.

Η αγάπη και ο έρωτας είναι η μεγαλύτερη πηγή ευτυχίας, αποτελούν μια δύναμη που κινεί τα πάντα στον κοσμο.Μερικοι άνθρωποι έχουν την τύχη να συμβιωνουν αρμονικα με εναν συντοφο που ικανοποιεί τις ανάγκες τους στο φυσικο,συναισθηματικο και πνευματικό επίπεδο, αλλα αυτό δεν σημαίνει ότι όλες οι σχέσεις έχουν happy end. Οι σχέσεις δεν είναι κάτι το σταθερό που θεωρείται για πάντα δεδομένο, χρειάζονται προσπάθεια και ανανέωση.

Οι σχέσεις είναι πολύπλοκες και δύσκολες και γι αυτό χρειάζονται υπομονή και πολύ δουλεια.Ομως μια σημαντικη σχεση αξιζει παντα τις προσπαθειες μας κι αν το θελουμε μπορουμε να την διατηρήσουμε, να την βελτιώσουμε και να την απολαυσουμε.

telemenu.gr
Απάντηση