«Αναγκαίο» είναι αυτό που εξυπηρετεί την πλειοψηφία

4.2 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.20 (5 Ψήφοι)

Τα εξαπατημένα «βύσματα»

Θα δώσουμε ένα ακραίο αλλά απλό παράδειγμα για να κατανοήσουμε πόσο φυσιολογικά είναι τα βίαια φαινόμενα που παρατηρούνται τελευταία, χωρίς να σημαίνει φυσικά ότι τα επικροτούμε (π.χ. ο ξυλοδαρμός του Κωστή Χατζηδάκη, ή τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας), και όσα ενδεχομένως θα ακολουθήσουν τον επόμενο καιρό.

Αν ένας ληστής, λοιπόν, μπει στο σπίτι σου για να σε κλέψει ή να σε σκοτώσει, θα καλέσεις την αστυνομία. Αν όμως η αστυνομία αδυνατεί να σε βοηθήσει ή αδιαφορήσει, τότε ποια είναι η μόνη λύση που σου μένει; Μα φυσικά, να πάρεις το νόμο στα χέρια σου και να κινηθείς βίαια ενάντια στον ληστή, ώστε να σώσεις τη ζωή ή την περιουσία σου.

Κάτι τέτοιο ζει -κατά κάποιον τρόπο- στο πετσί του ο Έλληνας εδώ και χρόνια. Οι τελευταίες κυβερνήσεις ξάφρισαν και συνεχίζουν να ξαφρίζουν το πορτοφόλι του και εκείνος βλέπει ότι όχι μόνο δεν υπάρχει πρόθεση να τιμωρηθεί κανείς, αλλά πως τώρα είναι αναγκασμένος να πληρώσει το «μάρμαρο» για τα εγκλήματα των άλλων, με τη δικαιολογία της «αναγκαιότητας».

Πόσο αναγκαίο όμως είναι να συνεχίζει να καταληστεύεται και μάλιστα με νόμιμο τρόπο; Ή πόσο ηθικό είναι τελικά κάτι τέτοιο; Για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους: Δεν είναι βέβαια ούτε ηθικό, ούτε αναγκαίο για τη μεγάλη πλειοψηφία και είναι δεδομένο ότι όλα όσα επιχειρούνται τους τελευταίους μήνες εξυπηρετούν μόνο τις τράπεζες, τα μεγάλα συμφέροντα και όσους επιθυμούν τη συντήρηση της υπάρχουσας κατάστασης.

Όμως, κανέναν από εμάς -τους πολλούς- δεν ενδιαφέρει κάτι τέτοιο. Αν μια κατάσταση δεν εξυπηρετεί την πλειοψηφία, τότε ας την αλλάξουμε και ας δημιουργήσουμε κάτι καινούριο από την αρχή, που θα είναι πιο υγιές. «Αναγκαίο» δεν είναι τίποτα που αφορά το συμφέρον μόνο μιας μικρής μερίδας ανθρώπων. Θεωρούμε πως είναι αυτονόητο.

Ως εκ τούτου, όσοι ενεργούν κατά των συμφερόντων της κοινωνίας, είναι εύλογο να γίνονται αποδέκτες των συνεπειών είτε πρόκειται για πολιτικούς, είτε για μεγαλοδημοσιογράφους, που συντελούν στη συντήρηση των στρεβλώσεων του παρελθόντος. Πρόκειται για απλά αντανακλαστικά της κοινωνίας και δεν έχουν να κάνουν ούτε με κουκουλοφόρους, ούτε με κακοποιά στοιχεία. Είναι καιρός επιτέλους να το καταλάβουν άπαντες.

Σχόλια (3)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Η κυβέρνηση των ανδρεικέλων, με πρόσχημα την κρίση, το μόνο που ξέρει είναι να επιβάλλει απάνθρωπους και στυγνούς αντεργατικούς και αντιλαϊκούς νόμους και να δημιουργεί φοροεισπρακτικούς μηχανισμούς.
Τα υπόλοιπα είναι ψιλά γράμματα γι' αυτούς...
Ήθελα να ξερα, τι κάνουν όλους αυτούς τους συμβούλους και τις επιτροπές. Αυτοί κοντεύουν όλους τους υπαλλήλους που απολύουν να τους προσλάβουν συμβούλους του πρωθυπουργού...

zofos X
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Να σπάσουμε τα δεσμά, αυτό μόνο πρέπει!!!
Καιρός δεν είναι;;;

Μαριάννα
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Παιδιά μήν τά βάζετε μέ τόν ΓΑ Π,αυτός δέν είναι,ούτε αισθάνεται ελληνας, καί κανει κλά τή δουλειά του.Κανει αυτό ακριβώς γιά τό οποίο βρέσκεται στήν Ελλάδα. Εκτελεί εντολές!!!Ολα είναι στό χέρι μας.

autolykos
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.