Περί λαϊκισμού και ξεπουλήματος

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

Περί λαϊκισμού και ξεπουλήματος

Ότι απλό, εύληπτο και ουσιαστικό, στη χώρα μας των μεγαλοκαναλαρχών και μεγαλοεκδοτών βαφτίζεται λαϊκισμός κι έτσι με συνοπτικές διαδικασίες απαξιώνεται, αφού παράλληλα αναγορεύεται σε ανέφικτο και απραγματοποίητο.

Όσες κορώνες και αν εκτοξεύουν οι ινστρούχτορες της εξουσίας διανθισμένες με την απαραίτητη κουλτούρα αξιοπιστίας, η πραγματικότητα είναι μία και αυτή τίποτα και κανείς δεν μπορεί να την αλλάξει:

Εάν δεν παράγεις, δεν μπορείς να έχεις οικονομία, όσα τεχνάσματα κι' αν επικαλείσαι.

Και το ερώτημα απλούστατο:

Γιατί εδώ και τρία χρόνια κρατούν τη χώρα σε καθεστώς απαξίωσης και απαλλοτρίωσης;

Η απάντηση είναι εξίσου απλή:

Διότι εδώ υπάρχει αρκετά μεγάλη δημόσια περιουσία ακόμη, που με την δικαιολογία της κρίσης, έχουν την δυνατότητα τα λαμόγια να την αποκτήσουν τσάμπα...

Υ.Γ.1: Δυστυχώς, μετά το τέλος του ξεπουλήματος, που το έχουν αναγάγει σε ...εθνική στρατηγική, θα οφείλουμε στους δανειστές πολλαπλάσια από όσα πριν μας εντάξουν στους μηχανισμούς της διεθνούς τοκογλυφίας και επί πλέον η χώρα θα είναι παραγωγικά εντελώς διαλυμένη!

Υ.Γ.2: Όσο και αν η διαφθορά ήταν μεγάλη στην ΕΡΤ -μη εξαιρουμένου κάποιου οργανισμού του δημοσίου -, δεν είναι δυνατόν να κλείνει βάσει... «προσχηματικών διαδικασιών» ένας τόσο μεγάλος οργανισμός με οπωσδήποτε μεγάλη συμβολή στην προβολή της χώρας μας στο εξωτερικό και μάλιστα κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.