Εκλογές χωρίς αιτία;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Εκλογές χωρίς αιτία;

Έγινε κι αυτό. Εκλογές χωρίς λόγο και χωρίς αιτία. Κεραυνός εν αιθρία, κατά το κοινώς λεγόμενο. Όχι βέβαια πως είναι πρωτότυπο για τα ελληνικά δεδομένα μια κυβέρνηση να προσπαθεί να αιφνιδιάσει, όμως τώρα είναι όλα τόσο ρευστά, ώστε μια τέτοια τακτική να φαντάζει σπασμωδική, αδικαιολόγητη, αλλά και ανεξήγητη, αφού η κυβέρνηση Τσίπρα έχαιρε συναίνεσης της απόλυτης πλειοψηφίας της βουλής, η οποία θεωρεί πανάκεια την μέσω μνημονίων σωτηρία της χώρας και μάλιστα με οποιοδήποτε κόστος.

Είναι γεγονός ότι πιο ευνοημένη κυβέρνηση δεν υπήρξε στο παρελθόν και ούτε θα υπάρξει στο μέλλον με την έννοια της εκφρασμένης εκ των προτέρων κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, για όλα τα αντιλαϊκά και απάνθρωπα νομοθετήματα. Είναι λοιπόν απορίας άξιον το διακύβευμα αυτών των εκλογών, όταν μάλιστα, αυτοί που συνήθως είναι αντίθετοι σε κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία Ευρωπαίοι εταίροι μας, τώρα εκπέμπουν γλύκα και Σολομώντεια κατανόηση!

Ποιος είναι λοιπόν ο αληθινός λόγος της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες;

Δύο λόγοι προφανείς τους οποίους θα μπορούσαμε να επικαλεσθούμε είναι: Το ηθικό βάρος από την ψήφιση του μνημονίου για μια κυβέρνηση που θέλει να λέγεται «αριστερή», το οποίο όμως δεν φαίνεται να ευσταθεί, αφού, όπως όλοι μας διαπιστώσαμε, δεν είχε την παραμικρή δυσκολία να το φέρει στη βουλή. Το άλλο ζήτημα είναι το ξεκαθάρισμα των εσωκομματικών αντιπάλων, το οποίο και αυτό δεν φαντάζει επαρκές κίνητρο εκλογών γιατί ο Τσίπρας θα είχε όλο το χρόνο να το διευθετήσει το επόμενο διάστημα με άνεση, όντας στην εξουσία.

Αυτό που φαίνεται πιο πιθανό τελικά είναι το όλο σκηνικό να έχει συνομολογηθεί με το ευρωπαϊκό διευθυντήριο -εξ ου και η ευρωπαϊκή κατανόηση- για κάτι που πρόκειται να γίνει στο άμεσο μέλλον, σίγουρα όχι ευχάριστο και όχι για καλό του λαού. Δεν θα πρέπει να αποκλείουμε σε καμία περίπτωση οι εκλογές να προετοιμάσουν το σκηνικό για την υλοποίηση των σκοτεινών σχεδιασμών τους που πάντοτε βλάπτουν τα συμφέροντα της πλειοψηφίας των πολιτών και... εντελώς συμπτωματικά ωφελούν τις τράπεζες και τα συμφέροντα των λίγων και εκλεκτών. Όπως και να 'χει, αν αυτό συμβαίνει και πάλι, θα το δούμε και θα το αντιμετωπίσουμε πολύ σύντομα το επόμενο διάστημα, αφού προγουμένως φυσικά μάς πιάσουν στον ύπνο, όπως φροντίζουν να κάνουν όλα αυτά τα χρόνια.

Δημήτρης Περτέσης

Εργάτης του κόσμου, από συνήθεια σκεπτόμενος. Δεν ξέρω γιατί αποτυπώνω τις σκέψεις μου στο χαρτί, ίσως για να βρω συνοδοιπόρους, ή για να πάει η σκέψη μου πιο πέρα. Μπορεί γιατί έχω κάτι να πω, ή ακόμη μπορεί να μην και έχω τίποτα καλύτερο να κάνω, όμως το πιο σίγουρο γιατί είναι βαθιά μέσα μου χαραγμένο, πως ο λόγος είναι το πιο δυνατό όπλο του πολιτισμού, είναι ο άνθρωπος και 'γω απλά νομίζω πως είμαι αυτό...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.