Αναλγησία αυτοί, γενικό ξεσηκωμό εμείς!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

analgisia 839455

Οι ειδήσεις:  

Μητέρα πήδηξε από το παράθυρο…

…«Πήδηξε από το παράθυρο, την περασμένη Παρασκευή, προσπαθώντας να βάλει τέλος στη ζωή της, υπάλληλος της Αγροτικής Τράπεζας μόλις είδε το χαρτί με τις αποδοχές της περικομμένες κατά 50%. Μητέρα ανηλίκου, είχε πάρει στεγαστικό δάνειο και με τις νέες αποδοχές δεν μπορούσε να καλύψει τις δόσεις του δανείου και

τα τρέχοντα έξοδα»….

…«Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ελληνικών τραπεζών, οι 400.000 οφειλέτες χρωστούν για στεγαστικά δάνεια κατά μέσο όρο τουλάχιστον 50.000 ευρώ ο καθένας». 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ της ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΔΑΜΑ (28/11/11)

Οικονομικό κραχ στα νοικοκυριά…

«Τα έξοδα αυξάνονται. Αυτό τα διαλύει όλα, λέει ο Λευτέρης Μόρτης που εργάζεται σε εταιρεία κούριερ

Όπως λέει, οι κινήσεις που έκανε τα προηγούμενα χρόνια για μια καλύτερη ζωή είναι πλέον δύσκολο να υποστηριχθούν. "Έκανα το... λάθος και πήρα ένα στεγαστικό δάνειο για το οποίο πληρώνω 670 ευρώ τον μήνα. Ο μισθός μου είναι 1.000 ευρώ και κάτι. Από αυτά θα πρέπει να προσφέρω όσα μπορώ και στην οικογένειά μου, αφού η οικογένειά μου είναι τρίτεκνη και δουλειά έχει μόνο ο πατέρας μου. Όποτε έχει ο καθένας, βοηθάει τον άλλο"…»

ΕΘΝΟΣ της Κατερίνας Ροββά (2/12/11)

Ποιοι… εξαιρούνται από το τέλος ακινήτων. Από την εγκύκλιο του υπ. Οικονομικών

  «Η διακοπή ηλεκτροδότησης αναστέλλεται, εάν:

α) συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας στο πρόσωπο του χρήστη του ακινήτου για το οποίο επιβλήθηκε το ειδικό τέλος ή στο πρόσωπο ατόμου που συνοικεί με αυτόν και τον βαρύνει φορολογικά,   και αποδεικνύεται ότι η διακοπή του ρεύματος θα θέσει σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή ή την υγεία τους (όπως π.χ. όταν ο χρήστης υποστηρίζεται μηχανικά)»!...
  …«Για τη διόρθωση λαθών που υπήρχαν κατά την 17η Σεπτεμβρίου 2011 στη βάση πληροφοριών του Διαχειριστή Δικτύου της Δ.Ε.Η. σχετικά με τα στοιχεία της επιφάνειας, της τιμής ζώνης και της παλαιότητας του ηλεκτροδοτούμενου ακινήτου, βάσει των οποίων υπολογίστηκε το Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε. έτους 2011, ακολουθείται η κατωτέρω διαδικασία:»
 ….«Ο Διαχειριστής Δικτύου της ΔΕΗ αποστέλλει στους δήμους της χώρας…     Επιπλέον, ανεξάρτητα από το ανωτέρω, οι δήμοι όλης της χώρας ελέγχουν αν στις σχετικές καταστάσεις αποτυπώνονται οι ορθές»… 

  …«Στην κατηγορία του χαμηλού συντελεστή τέλους -μισό ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο- εντάσσονται όσοι παρουσιάζουν κάθε είδους αναπηρία από 80% και πάνω. Προβλέπεται η δημιουργία τριμελών επιτροπών (που θα αποτελείται από εφοριακό, κοινωνικό λειτουργό και αστυνομικό) που θα ελέγχουν αν συντρέχουν όλες οι προϋποθέσεις»…   

Alfavita.gr(02/12/2011)

«Λεφτά υπάρχουν»!

…«Συγκεντρωτικάμε το νέο αυτό «πακέτο» που έχει την υπογραφή της κυβέρνησης Παπαδήμου, τα κεφάλαια που έχουν πάει σε τράπεζες με τη μορφή μετρητών, εγγυήσεων κ.λπ., φρόντισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, καθώς και η σημερινή συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑ.Ο.Σ., να έχουν φτάσει πλέον στα 168 δισ. Ευρώ»...  

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ του Νίκου ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΥ (Τρίτη 29 Νοέμβρη 2011)

………………………………………………………………................................…

Θα μπορούσαν οι παραπάνω ειδήσεις να παρουσιασθούν και δίχως σχολιασμό, όμως η βαρβαρότητα αυτή προκαλεί τόσο πολύ, που δεν μπορεί κανείς να αποφύγει τον πειρασμό και να μην σχολιάσει.

Σχόλιο 1ο :Οι 400.000 χιλιάδες υπάλληλοι του Δημοσίου, που έχουν πάρει δάνεια από τις τράπεζες για αγορά κατοικίας,   καλούνται   να πληρώσουν   χαράτσι. Δηλαδή  να πληρώσουν για ένα ακίνητο που δεν είναι εξ ολοκλήρου δικό τους αλλά είναι και της τράπεζας! Ή μάλλον μόνο της τράπεζας, εξαιτίας της  κατακόρυφης πτώσης στις τιμές πώλησης! Φαίνεται ότι τα 168 δις με τα οποία... επιδοτήθηκαν τα τελευταία χρόνια από τα ταμεία του… καταχρεωμένου κράτους δεν τους ήταν αρκετά!

Σχόλιο  2ο : Επειδή κάποιοι Δήμοι τύποις «αντέδρασαν» στη λαίλαπα των «μέτρων», με την εν λόγω εγκύκλιο η Κυβέρνηση τους επαναφέρει στην τάξη. Τους  ζητά στην   ουσία να γίνουν οι ελεγκτές που θα αναφέρουν όσους  πολίτες δεν  έχουν δηλώσει τα ακριβή τετραγωνικά του σπιτιού τους! Θέλουν   να καταστήσουν τις Δημοτικές αρχές ενεργούς συνεργούς στο πλιάτσικο  και εν γένει στο γονάτισμά μας!  Δεν θέλουν να αφήσουν τις Δημοτικές αρχές ούτε να δείχνουν ότι έστω… αντιδρούν! Και φυσικά η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και των δημοτών, σε μία τέτοια διαδικασία θα σημάνει έμμεση νομιμοποίηση  στο χαράτσι,  το οποίο ακόμη και οι δικοί τους νόμοι αδυνατούν να… νομιμοποιήσουν!

Σχόλιο 3ο: Παρουσιάζουν την αναλγησία σαν επιείκεια όταν ακόμη και αυτούς που είναι με το ένα πόδι στον τάφο τους ζητούν να πληρώσουν χαράτσι. Μόνο που στη σύνθεση της επιτροπής που θα το διαπιστώσει αυτό… εκτός από       εφοριακό, κοινωνικό λειτουργό και αστυνομικό, παρέλειψαν για την… αντικειμενική κρίση να συμπεριλάβουν  και… νεκροθάφτη! 

Σχόλιο 4ο: Προκαλεί ακόμη και η αναφορά τους ότι δεν θα κόψουν το ρεύμα σε άτομα που η ζωή τους στηρίζεται μηχανικά. Ακόμη και η βαρβαρότητα των φασιστικών καθεστώτων ωχριά μπροστά τους!    

Σχόλιο 5ο: Είναι σαφές ότι η πορεία προς την εξαθλίωση που θέλουν να οδηγήσουν έναν ολόκληρο λαό περνά και μέσα από την αρπαγή των όποιων περιουσιακών στοιχείων διαθέτει ο καθένας μας. Και το χαράτσι λειτουργεί προς αυτή την κατεύθυνση.

Σχόλιο 6ο: Τέλος όσοι μας προτρέπουν να πληρώσουμε το χαράτσι είτε συμμετέχουν  στην κυβέρνηση είτε όχι εργάζονται για τον ίδιο σκοπό, την εξαθλίωσή μας!

Όλοι μαζί οργανωμένα μπορούμε να αντισταθούμε και να μην πληρώσουμε! Και φυσικά είναι σαφές ότι αυτή τη στιγμή η απάντησή μας είναι: Αναλγησία εσείς, γενικό ξεσηκωμό εμείς!

Δια χειρός Αλιθέρση (Αναγνώστης)

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Κάποιοι φοβούνται ακόμη και τώρα (δεν εννοώ βέβαια αυτούς που έχουν αμέτρητα περιουσιακά στοιχεία), κάποιοι μικρομεσαίοι και κάτω, που έχουν ένα σπίτι ή και κανένα και με κανένα τρόπο δεν εννοούν να αντισταθούν, να νκάνουν ένα βήμα πιο πέρα.
Αλήθεια τι φοβούνται;
Τι χειρότερο είχε ο κομουνισμός όπως μας τον παρουσίαζαν τότε, από την τωρινή κατάσταση;;;

press1
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.