Στείλε το άρθρο σου

3.9473684210526 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.95 (19 Ψήφοι)

Στείλε το άρθρο σου

Θέλεις να γράψεις την άποψή σου για κάποιο θέμα της επικαιρότητας;
Έχεις να καταγγείλεις οτιδήποτε και δεν βρίσκεις πού να το κάνεις;
Ψάχνεις τρόπο να εκφραστείς ελεύθερα για κάτι που σε πνίγει;
Μήπως απλώς αναζητείς έναν δημόσιο χώρο για να αναπτύξεις και να μοιραστείς τις σκέψεις σου;

Όποιος κι αν είναι ο λόγος, ό,τι κι αν θέλεις να πεις, το tempo.gr σου δίνει το βήμα!

Η διαδικασία είναι απλούστατη: Συντάσσεις το κείμενό σου και το στέλνεις μέσω της φόρμας επικοινωνίας ή με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Λογοκρισία δεν υπάρχει από την πλευρά μας όσον αφορά καμία άποψη, ωστόσο αν θέλεις να δεις το άρθρο σου δημοσιευμένο, θα πρέπει αυτό να πληροί τις εξής βασικές προϋποθέσεις:

- Να είναι πρωτότυπο κείμενο, που έχει γραφτεί αποκλειστικά για το tempo.gr, δηλαδή να μην είναι προϊόν αντιγραφής και να μην έχει δημοσιευθεί σε κανένα άλλο μέσο προηγουμένως.

- Να μην έχει σοβαρά συντακτικά λάθη, να μην είναι γραμμένο με κεφαλαία ή greeklish και να είναι τονισμένο.

- Η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια και να μην περιέχονται εντός του κειμένου σχόλια συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά, κλπ.

- Να μην περιέχει διαφημιστικό περιεχόμενο και συνδέσμους προς άλλες ιστοσελίδες, με σκοπό τη διαφήμιση εταιρειών και προσώπων.

- Με δεδομένο ότι όλα τα δημοσιευμένα άρθρα φέρουν την υπογραφή του συντάκτη, θα πρέπει το κείμενο να συνοδεύεται από το πλήρες ονοματεπώνυμό σου, την ιδιότητά σου, την περιοχή σου και ό,τι άλλο επιθυμείς.

Κατά τα άλλα, το tempo.gr πρέπει να διασφαλίσει ότι ο συντάκτης οποιουδήποτε κειμένου αποτελεί υπαρκτό πρόσωπο και πως είναι εκείνος που δηλώνει. Δεν δημοσιεύονται άρθρα αγνώστου προελεύσεως, τα οποία μπορεί να έχουν ως στόχο τους να πλήξουν οποιοδήποτε πρόσωπο ή να έχουν διάφορες κρυφές σκοπιμότητες. Ακόμα κι αν ζητήσει να δημοσιευθεί άρθρο χωρίς το πλήρες όνομά σου, θα πρέπει οπωσδήποτε να θέσεις τα στοιχεία σου στη διάθεση των διαχειριστών.

Στο πλαίσιο αυτό, είναι κρίσιμο επίσης να αποστείλεις e-mail και τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και μια πρόσφατη φωτογραφία σου (δεν δημοσιεύονται). Πέρα από τη διαδικασία ταυτοποίησης, τα στοιχεία επικοινωνίας απαιτούνται για την περίπτωση που χρειαστεί οποιαδήποτε διευκρίνιση. Για παράδειγμα, στην περίπτωση μιας καταγγελίας είναι πιθανό να υπάρξει ανάγκη για περισσότερες πληροφορίες.

Να σημειωθεί ότι, πέρα από το κείμενό σου, έχεις τη δυνατότητα να μας στείλεις φωτογραφίες, βίντεο ή οποιοδήποτε έγγραφο θέλεις να δημοσιευθεί μαζί του.

Σχόλια (2)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Τίτλος: Μαρτίνος Λούθηρος vs Μάρτινς Σούλτς - 500 χρόνια μετά...

Εν έτει 1517, κατά την περίοδο του φθινοπώρου, o Mαρτίνος Λούθηρος θυροκόλλησε στην κεντρική πύλη του Μητροπολιτικού Ναού της Βιτεμβέργης τις Θέσεις του εναντίον της “Δυτικής” ή διαφορετικά καθολικής εκκλησίας και του Πάπα.

Σαν να ναι υπολογισμένο…πεντακόσια χρόνια αργότερα ένας άλλος Μαρτίνος, ο Μάρτιν Σούλτς είναι πιθανόν να …ανακηρυχτεί ο άγιος των φτωχών και καταφρονεμένων, μιας κοινωνίας η οποία βουλιάζει στα πλεονάσματα. 12,9 εκατομμύρια άνθρωποι στην Γερμανία βρίσκονται στα όρια της φτώχιας σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα δέκα διεθνών οργανικών Ινστιτούτων.

Το Γερμανικό Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα ήταν εδώ και 150 χρόνια το κόμμα το οποίο ευαγγελιζόταν την κοινωνική δικαιοσύνη. Με την περίφημη ατζέντα (του σοσιαλδημοκράτη πρώην καγκελαρίου) Σρέντερ όμως κατεδαφίστηκε το κοινωνικό σύστημα, καθιερώθηκαν τα λεγόμενα ευέλικτα ωράρια εργασίας, ενώ έπαψαν να ισχύουν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Κατά τα φαινόμενα εκατομμύρια Γερμανοί πολίτες οδηγήθηκαν στην φτώχια και τον αποκλεισμό από μια πολύ πλούσια (για μερικούς) κοινωνία, η οποία βουλιάζει επιπροσθέτως στα πλεονάσματα που προέκυψαν από τις περικοπές παντός είδους. Αλλά και από την πλεονεξία, τον εγωισμό και την αλαζονεία της ευημερούσας μεσαίας τάξης. Η ψαλίδα άνοιξε πολύ και η κοινωνική αλληλεγγύη πήγε περίπατο από τις αλλαγές τις οποίες εισήγαγε o επωνομασθείς και “σύντροφος των εργοδοτών” (“Genosse der Bosse”) Γκέρχαρντ Σρέντερ.

Η πολύφημη ατζέντα 2010 του Σρέντερ κάθισε στο στομάχι της αριστερής πτέρυγας του SPD και να που τώρα έρχεται ο “λυτρωτής” Μάρτιν Σούλτς ο οποίος υπόσχεται να την αλλάξει. Γι αυτό και σήμερα ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν θα είναι παρών στο έκτακτο συνέδριο που θα τον εκλέξει και τυπικά πρόεδρο του κόμματος και υποψήφιο καγκελάριο. Η προϊούσα υφέρπουσα δυσαρέσκεια των αδικημένων και των παραγκωνισμένων δεν φαίνεται να γίνεται αντιληπτή από το πολιτικό “κατεστημένο του Βρολίνου”. Γι αυτό και η εξαγγελίες Σούλτς για μερική τουλάχιστον κατάργηση της ατζέντας Σρέντερ μόνο σαν βάλσαμο ακούγεται στα αυτιά όσων υπέστησαν τις συνέπειας της ανάπτυξης της γερμανικής οικονομίας. Το τελευταίο είναι όμως και το κυριότερο επιχείρημα των χριστιανοδημοκρατών (CDU) και των φιλελευθέρων (FDP), οι οποίοι επ΄ουδενί θέλουν να καταργηθεί. Μόνο η Αριστερά (Die Linke) τάσσεται υπέρ της πλήρους κατάργησής της.

Η …”στέψη” του βασιλιά Μάρτιν Α΄, ως υποψηφίου καγκελαρίου γίνεται εξάλλως πανηγυρικά στο έκτακτο συνέδριο του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος της Γερμανίας (SPD) στο Βερολίνο και ο κ. Σουλτς θα διαδεχθεί στην προεδρία τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Την δυναμική Σουλτς, το ρεύμα το οποίο παρατηρείται εδώ και οκτώ βδομάδες προσπαθούν να εξηγήσουν πολιτικοί επιστήμονες και δημοσιογράφοι. Γεγονός είναι πάντως ότι το SPD από τα τάρταρα των δημοσκοπήσεων καταφέρνει να αντιμετωπίζει πλέον ως ίσο προς ίσο το Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU) της κ. Μέρκελ. “Ηλθε η ώρα για περισσότερη δικαιοσύνη” είναι το σύνθημα του Μάρτιν Σούλτς. “Εχουμε την πεποίθηση ότι τα πράγματα μπορούν να βελτιωθούν εάν ανασκουμπωθούμε και αναλάβουμε δράση από κοινού. Πρέπει να ξανακερδίσοyμε την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων και να στείλουμε το μήνυμα ότι όσοι εργάζονται σκληρά στη χώρα μας μπορούν να βασιστούν σε μας”, διαβεβαιώνει στις ομιλίες του.

Μόνο πειστικά ηχούν τα λόγια του διότι γνωρίζει, όπως επαναλαμβάνει συνεχώς, από πρώτο χέρι τις αγωνίες, το αίσθημα της ανασφάλειας και τον πόνο των ανθρώπων. Οχι απλώς δεν κρύβει την ταπεινή του προέλευση αλλά υπενθυμίζει διαρκώς τον προσωπικό του αγώνα: Το σταμάτημα του σχολείου (η αντιπολίτευση του καταλογίζει ότι δεν έχει καν απολυτήριο Λυκείου), το γκρεμισμένο, μετά από τραυματισμό του, όνειρο να γίνει ποδοσφαιριστής. Το πάθος του για τα βιβλία, χάρη στα οποία αυτομορφώθηκε και το οποίο μετέτρεψε σε επάγγελμα εργαζόμενος ως βιβλιοπώλης και στη συνέχεια στο δικό του βιβλιοπωλείο στη μικρή πόλη του, το Βούρζελεν, κοντά στα ολλανδικά και βελγικά σύνορα. O πολύγλωσσος σοσιαλδημοκράτης -έμαθε επίσης πολύ καλά τέσσερις γλώσσες- δεν διστάζει να μιλήσει επίσης ανοικτά για το ξεπέρασμα του αλκοολισμού του. Επεσε και ξανασηκώθηκε δηλαδή. Εντάχθηκε στην συνέχεια στο SPD, εξέλεγη δήμαρχος στο Βούρζελεν, ο νεότερος του κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας και έγινε τελικά και πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ολα όσα θα μπορούσαν να αποτελέσουν αδύναμα σημεία του ή να χαρακτηριστούν μεμπτά από τους πολιτικούς του αντιπάλους, είναι ίσως και τα πιο ισχυρά του πολιτικά όπλα. Είναι ένας από τους πολλούς, δεν ανήκει στο οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο του Βερολίνου και επομένως μπορεί να αφουγκραστεί τις αγωνίες, τις ανησυχίες του μέσου πολίτη που μοχθεί. “Το αίσθημα της αλληλεγγύης ξυπνά από την συναίσθηση για τους άλλους”, λέει χαρακτηριστικά. Τέτοιου είδους κορώνες πριν από μερικές βδομάδες δεν θα είχαν καμιά απήχηση και θα ακούγονταν και γελοίες σε μια χώρα όπου δεν κυριαρχούν οι συναισθηματισμοί αλλά ο ορθολογισμός, όχι μόνο στην πολιτική αλλά και στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Από το στόμα του Μάρτιν Σούλτς μετατρέπονται όμως σε φωνή λαού, την οποία δύσκολα μπορεί κανείς να χλευάσει.

Μπορεί ο γερμανικός λαός να εμπιστεύονταν μέχρι τώρα την καθησυχαστική μητερούλα του έθνους Ανγκελα Μέρκελ, αλλά πολλοί φαίνεται πως ταυτίζονται με τον αυτοδημιούργητο Μάριν Σούλτς ο οποίος δεν το έβαλε κάτω, αντιμετώπισε τις αντιξοότητες τις ζωής και γνωρίζει από πρώτο χέρι το καθημερινό αγώνα των πολιτών για την επιβίωση. Γι αυτό και γεμίζουν τις αίθουσες όπου μιλά, τον υποδέχονται θερμά, τον καταχειροκροτούν. Τα στεγνά και γενικά οικονομικά επιχειρήματα των πολιτικών του αντιπάλων, για τις αρνητικές συνέπειες των εξαγγελιών από τις αλλαγές της ατζέντας Σρέντερ, ο Σούλτς τα αντιπαρέρχεται λέγοντας: “Για να κάνει κανείς μια χώρα καλύτερη και δικαιότερη πρέπει να ξεκινά τις πολιτικές του σκέψεις από τις συνέπειες (τις οποίες μπορεί να έχουν) στο μέλλον του κάθε πολίτη ξεχωριστά”. Αυτό είναι που φέρνει τόσο πολλά νέα μέλη στο κόμμα του, φέρνει όμως και σε δύσκολη θέση το Χριστιανοδημοκραικό Κόμμα (CDU) και κάνει το SPD να μοιάζει με φοίνικα ο οποίος αναγεννάται από την τέφρα του όπως γράφεται στον τύπο ή το Spiegel να τον ονομάζει στο εξώφυλλό του ο “Αγιος Μαρτίνος”.

Τους εορτασμούς για τα 500 χρόνια από την θυροκόλληση των θέσεων του Λούθηρου μπορεί και να τους επισκιάσει το φαινόμενο Σούλτς, όπως επίσης χαρακτηρίζεται από τους αναλυτές. Ίσως να σημάνει και η ώρα για αλλαγές στην Ευρώπη, αν αποκτήσει βέβαια τέτοια δυναμική. Στο παρελθόν πάντως η μεταρρύθμιση του συμπατριώτη του Λούθηρου την απέκτησε…

Άγγελος Αποστολόπουλ
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αποτυχημένες περιπέτειες ρωσικών απατεώνων στην Ευρώπη

Δισεκατομμύρια ρούβλια ρέουν σήμερα από τη Ρωσία, αλλά και οι άνθρωποι που τους κατέχουν: ολιγάρχες, ιδιοκτήτες επιχειρήσεων και κρατικοί αξιωματούχοι. Έτσι, πού οι άνθρωποι με τέτοια χρήματα προσπάθησαν να βρουν κρύβονται, αλλά απέτυχαν; Εξαφάνιση δισεκατομμυρίων, ξέπλυμα στο εξωτερικό, και στη συνέχεια η έκδοση φαίνεται να είναι μια τυπική ιστορία σε αυτές τις περιπτώσεις.
Πρόσφατα, ο Ιγκόρ Πολτσένκο, επιχειρηματίας από τη Ρωσική Άπω Ανατολή και κάτοχος κυπριακού διαβατηρίου, κρατήθηκε στην Κύπρο με διεθνές ένταλμα έρευνας που εξέδωσε η Ιντερπόλ. Οφείλει 7 δισεκατομμύρια ρούβλια (πάνω από 95 εκατομμύρια ευρώ) σε ρωσικές τράπεζες.

Είναι ακριβώς το ίδιο για τον πρώην Υπουργό Οικονομικών της Περιφέρειας Μόσχας Αλεξέι Kuznetsov. Η ιστορία του προκάλεσε ανάσα σε όλα τα μέσα ενημέρωσης παγκοσμίως Σύμφωνα με τους ανακριτές, η ζημία που προκάλεσε ο Αλεξέι Κουσνετσόφ ανήλθε σε σχεδόν 14 δισεκατομμύρια ρούβλια (σχεδόν 200 εκατομμύρια ευρώ), ανέφερε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS. Οι κατασχεμένες αντίκες και τα ακίνητα στη Ρωσία και τη Γαλλία είναι εκπληκτικά: οκτώ αγροτεμάχια, δύο διαμερίσματα και αυτοκίνητα στη Ρωσία, δύο ξενοδοχεία στο Courchevel, μια βίλα στο Saint-Tropez και ένα διαμέρισμα στο Παρίσι συνελήφθησαν. Ίσως θα είχε επιλέξει ένα λιγότερο δημοφιλές σημείο για το κρησφύγετό του στη Γαλλία.

Ένας άλλος Ρώσος επιχειρηματίας, ο πρώην πρόεδρος της Finstroy, κατασκευάστρια εταιρεία, ο Ilya Surkov κατηγορήθηκε για κλοπή και υπεξαίρεση 380 εκατομμυρίων ρουβλιών (πάνω από 5 εκατομμύρια ευρώ). Αυτό, σύμφωνα με τη ρωσική νομοθεσία, θα μπορούσε να μεταφέρει μέχρι και 10 χρόνια στη φυλακή. Χρησιμοποιώντας πλαστά έγγραφα, αυτά τα κεφάλαια κλέφθηκαν από τους λογαριασμούς Finstroy και, σύμφωνα με τους ανακριτές, μεταφέρθηκαν στους λογαριασμούς της ελεγχόμενης από τον Surkov εταιρείας της Παναμά που ονομάζεται Boulder Associated. Η υπόθεση αυτή εξετάστηκε ξεχωριστά από την εφημερίδα Times of Geneva της Γενεύης.

Ο Σουρκόφ προσπάθησε αρχικά να χρησιμοποιήσει το δικαστικό σύστημα της Κύπρου ασκώντας διάφορες αγωγές με κυπριακά δικαστήρια, αλλά κατέληξε να χάσει ή να αποσύρει όλες τις αξιώσεις του.
Ο κ. Alexander Vinnik, ο οποίος κατηγορείται για ξέπλυμα δισεκατομμυρίων δολαρίων, ζητά επίσημα την έκδοση στη Ρωσία. Σύμφωνα με μια έκθεση της τοπικής ειδησεογραφικής πηγής e-Kathimerini το 2019, ο Vinnik, ρωσικός υπήκοος, άσκησε έφεση ένα δικαστήριο της πόλης του Πειραιά για απελευθέρωση ή έκδοση στο έθνος καταγωγής του για ανθρωπιστικούς λόγους.

Ο Vinnik συνελήφθη στην Ελλάδα τον Ιούλιο του 2017, αφού η αστυνομία ισχυρίστηκε ότι πλύθηκε τουλάχιστον 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε μετρητά μέσω μιας πλατφόρμας από το 2011. Κρατήθηκε για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, συνωμοσία και διαπραγμάτευση σε μετρητά που αποκτήθηκαν με παράνομα μέσα.

Από τη σύλληψή του, η έκδοση του Βίννικ έχει ζητηθεί από τις κυβερνήσεις των Η.Π.Α., της Ρωσίας και, πιο πρόσφατα, της Γαλλίας.

Τα τελευταία χρόνια, ο αριθμός των αναφορών στον επίσημο ρωσικό Τύπο σχετικά με τους διαφαινόμενους Ρώσους χρηματοδότες που εγκαθίστανται στην Ευρώπη αυξάνεται. Αυτές οι ιστορίες αναφέρουν συνήθως τεράστια ποσά υπεξαίρετων χρημάτων και αποκαλύπτουν δόλια σχέδια και στη συνέχεια έκδοση. Μπορούμε μόνο να ελπίζουμε ότι οι ρωσικές αρχές επιβολής του νόμου θα δώσουν μεγαλύτερη προσοχή σε αυτούς τους ανθρώπους στην πατρίδα τους και ότι η "εξαγωγή απατεώνων" στην Ευρώπη, η οποία συνεχίζει να οδηγεί σε κάθε είδους μακρές συναλλαγές, θα μειωθεί τελικά.

Jerry Clifford
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.