Έρωτας μέσω διαδικτύου

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Έρωτας μέσω διαδικτύου

Το άρθρο είναι της αναγνώστριάς μας Θώμης Μπαλτσαβιά.

Διανύουμε μια εποχή στην οποία το διαδίκτυο παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στη ζωή μας. Αυτό έχει και σπουδαία πλεονεκτήματα βέβαια, μα και κάποια φαινόμενα παρελκόμενα όπως για παράδειγμα αποτελεί πια βασικό τρόπο γνωριμίας συντρόφου και όχι μόνο.

Είτε μιλούμε για περιστασιακό ερωτικό ταίρι είτε για οποιαδήποτε μορφής σχέση, μεγάλο ποσοστό ανθρώπων τα αναζητά πια μέσα από το διαδίκτυο. Από τη μια η οικονομική κρίση που -κακά τα ψέματα- έχει αναγκάσει αρκετούς από μας να μην βγαίνουμε έξω κι από την άλλη η ευκολία που παρέχονται όλα πια μέσω διαδικτύου, το έχουν κάνει πρώτης φύσεως «προξενήτρα». Κατά πόσο αυτό είναι θετικό ή αρνητικό, έγκειται στα γούστα και στον χειρισμό του κάθε ατόμου προσωπικά, ωστόσο ένα είναι βέβαιο: πως απαιτείται μεγάλη προσοχή.

Φαίνεται γοητευτικό όλο αυτό το παιχνίδι και σίγουρα σε βγάζει και από τα καθημερινά σου προβλήματα ή την απλή ρουτίνα. Πρέπει όμως να είσαι συνειδητοποιημένος για ό,τι κάνεις διότι στην καλύτερη των περιπτώσεων θα έχεις μια άσχημη απλώς εμπειρία ή και όμορφη που θα σε πονέσει, μα στη χειρότερη ίσως βάλεις τον εαυτό σου σε οποιαδήποτε μορφής κίνδυνο. Πίσω από μια οθόνη κι ένα πληκτρολόγιο δεν ξέρουμε ποτέ ποιος μπορεί να κρύβεται. Ας μην ξεχνάμε πως ακόμη και σε περιπτώσεις που γνωρίζεις προσωπικά τον άλλον και κοιτάς και τα μάτια του πάλι σε παραπλανά και δεν ξέρεις ποιος ή τι είναι αν δεν περάσεις εύλογο διάστημα μαζί του γνωριμίας.

Έτσι κι αλλιώς οι σχέσεις των ανθρώπων έχουν γίνει δύσκολες, επιφανειακές ή ακόμη και περίεργες στις μέρες μας. Δυστυχώς μια μερίδα ανθρώπων αποτελούν εύκολο στόχο για μια άλλη μερίδα μέσω διαδικτύου. Υπάρχει πολλή μοναξιά, πολλά ψυχολογικά -και όχι μόνο- προβλήματα πλέον στον κόσμο που δίχως να το θέλουν ψάχνουν αυτό που τους λείπει ή αυτό που θα τους κάνει να ξεχαστούν μέσα στο διαδίκτυο αφού περνούν το χρόνο τους με αυτό. Δεν είναι κακό -ας μην τα αφορίζουμε εύκολα όλα- αρκεί να προσέχεις και να διασφαλίσεις κάποια πράγματα ακόμη και αν πρόκειται απλώς να το κάνεις ως παιχνίδι.

Ο κόσμος στο διαδίκτυο δεν είναι ο πραγματικός κόσμος, ούτε η πραγματική ζωή, συνεπώς οι πιθανότητες να είναι πραγματικό και οτιδήποτε άλλο αν μείνει στα πλαίσια αυτά είναι μηδαμινές. Όχι όμως και η οποιαδήποτε ζημιά ή βλάβη που μπορεί να υποστείς, αρχίζοντας από την ψυχολογία σου και φτάνοντας οπουδήποτε μπορεί να βάλει ο νους σου. Όλα είναι θέμα συνειδητότητας και διαχείρισης έτσι κι αλλιώς, μα σε αυτήν την περίπτωση ακόμη παραπάνω.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.