Να ευχαριστείς εκείνους που σε πλήγωσαν

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (3 Ψήφοι)

Να ευχαριστείς εκείνους που σε πλήγωσαν

Να ευχαριστείς εκείνους που σε πλήγωσαν. Γιατί σε δυνάμωσαν και σε δίδαξαν.

Σου έμαθαν να πετάς ψηλά χωρίς τα δικά τους φτερά. Σου έδειξαν τι άνθρωπος δε θέλεις εσύ να γίνεις. 

Να ευχαριστείς για εκείνους περισσότερο παρά για αυτούς που σε αγαπάνε και σου φέρονται σωστά. Γιατί αυτοί σε δυνάμωσαν ανοίγοντας στο σώμα και την ψυχή σου πληγές. 

Μην προσπαθήσεις να τους εκδικηθείς. Ακόμα και τη στιγμή εκείνη που υποφέρεις και δεν μπορείς να συνέλθεις και τότε να μην ευχηθείς κακό για εκείνους.

Άφησέ τους στη ζωή, εκείνη θα φέρει μπροστά την κακία με το τόσο σωστό τρόπο που εσύ δε μπορείς , πραγματικά, να φανταστείς. 

Μην τους μοιάσεις, δεν αξίζει να πέφτεις χαμηλά. Γιατί η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι να μη μοιάσουμε στον άνθρωπο εκείνο που μας έχει πληγώσει. Γιατί η μεγαλύτερη εκδίκηση είναι να μη χάνουμε την ανθρωπιά μας όταν μας έχουν φερθεί απάνθρωπα. 

Να ευχαριστείς για τους ανθρώπους εκείνους που σε πλήγωσαν. Εκείνοι σου έδειξαν μέχρι πού μπορούν να φτάσουν οι δυνάμεις σου, εκείνοι σε ώθησαν να αγκαλιάσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

Να ευχαριστείς τη ζωή που έφερε στο δρόμο σου ανθρώπους που σε πλήγωσαν. Γιατί εκείνοι σε δίδαξαν ότι η ευτυχία σου οφείλεται σε εσένα και σε κανένα άλλο άνθρωπο έξω από εσένα. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν τελικά οι σημαντικοί.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.