Και αν δεν πας διακοπές, δεν πειράζει!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Και αν δεν πας διακοπές, δεν πειράζει!

Καλοκαίρι… μία εποχή συνώνυμη της ανεμελιάς, της διασκέδασης, των διακοπών. Όμως παρά τη διάχυτη ελαφρότητα που υπάρχει την εποχή αυτή, στους περισσότερους ανθρώπους οξύνεται το άγχος για την επάρκεια των χρημάτων και για το αν θα μπορέσουν να πάνε διακοπές για να ξεφύγουν έστω και λίγο από την κουραστική και ανέλπιδη πολλές φορές καθημερινότητα.

Στην εποχή μας που η οικονομική κρίση έχει προκαλέσει μία σωρεία προβλημάτων και έντονο άγχος και αγωνία για το αύριο, πολλοί άνθρωποι δεν μπορούν να καλύψουν τα απαραίτητα έξοδα των διακοπών τους και αναγκάζονται να μείνουν στην Αθήνα. Είναι ένα γεγονός που σε πολλούς ανθρώπους γεννά έντονη στεναχώρια και δυσαρέσκεια.

Η ανάγκη μου να γράψω για το γεγονός ότι και διακοπές να μην καταφέρει να πάει και κάποιος δε σημαίνει ότι δεν μπορεί να περάσει υπέροχα, απορρέει από τη στεναχώρια που βλέπω στα πρόσωπα πολλών προσφιλών μου ατόμων όταν διαπιστώνουν ότι τα οικονομικά τους δεν επαρκούν για να μπορέσουν να πάνε διακοπές.  Και αυτό διότι πρέπει να καταλάβουμε ότι η ευτυχία μας το καλοκαίρι δεν εξαρτάται -και δεν πρέπει κιόλας- αποκλειστικά και μόνο από το αν θα πάμε διακοπές ή όχι.

Πώς μπορεί ένας άνθρωπος ο οποίος δε θα καταφέρει να πάει διακοπές να απασχολήσει με όμορφες ασχολίες τον εαυτό του για να περάσει και πάλι ένα όμορφο και ξεκούραστο καλοκαίρι;

• Μπορεί να βρει τις πιο κοντινές και καθαρές ταυτόχρονα παραλίες ώστε να μπορεί να απολαμβάνει όμορφα μπάνια για να ξεκουράζεται και να αναζωογονείται σωματικά και πνευματικά.

• Να καθιερώσει ένα καθημερινό πρόγραμμα στο οποίο να ασχολείται με μία δραστηριότητα (περπάτημα, ταινίες, διάβασμα, τρέξιμο). Όταν ασχολείσαι με μία ή περισσότερες δραστηριότητες, ηρεμείς, εξελίσσεσαι και βλέπεις πολλά πράγματα στη ζωή διαφορετικά.

• Να αφιερώνει χρόνο στον ύπνο και στην ξεκούραση. Ο ύπνος είναι απαραίτητος για τη σωματική και πνευματική μας αναγέννηση και μας προστατεύει από πολλές ασθένειες. Το καλοκαίρι μας δίνει ευκαιρίες να κοιμηθούμε περισσότερες και πιο ξεκούραστες ώρες -ας τις εκμεταλλευθούμε λοιπόν!

• Να αντιληφθεί ότι η αληθινή ευτυχία υπάρχει ήδη μέσα του. Ακόμα και αν δεν καταφέρουμε να πάμε διακοπές, αυτό δε μειώνει την ευτυχία που μπορεί να αντλήσουμε από άλλες δραστηριότητες, ακόμα και αν είναι κοντά στην περιοχή μας. Η ευτυχία δεν είναι κάτι που βρίσκεται σε μία κατάσταση ή έναν τόπο έξω από τον άνθρωπο. Υπάρχει ήδη μέσα του.

Μην αισθάνεσαι άσχημα αν δεν καταφέρεις να πας διακοπές. Μπορείς να περάσεις το πιο υπέροχο και αξέχαστο καλοκαίρι της ζωής σου, ακόμα και αν μείνεις εδώ. Αρκεί να το θελήσεις πραγματικά!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.