Ποιους ανθρώπους πρέπει να αποβάλλεις από τη ζωή σου;

4.8571428571429 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.86 (7 Ψήφοι)

Ποιους ανθρώπους πρέπει να αποβάλλεις από τη ζωή σου;

Οι αρνητικοί άνθρωποι επηρεάζουν την ενέργειά μας και την ευτυχία μας μέσα στη ζωή. Γινόμαστε αποδέκτες της ενέργειάς τους η οποία είναι εξαιρετικά χαμηλή. Δεν είναι απαραίτητα κακοί, αλλά οι συνέπειες που επιφέρουν στη ζωή μας είναι αρνητικές. Ποιους ανθρώπους όμως ονομάζουμε τοξικούς;

• Τους ανθρώπους που φθονούν και επιθυμούν να δηλητηριάζουν την ευτυχία των άλλων.

• Τους ανθρώπους που δε μας υπολογίζουν και δε μας σέβονται.

• Τους ανθρώπους που είναι αχάριστοι και δεν αναγνωρίζουν ποτέ κανένα καλό από αυτά που τους προσφέρουν.

• Οι άνθρωποι που γκρινιάζουν διαρκώς και είναι μονίμως απαισιόδοξοι.

• Οι άνθρωποι που μας πληγώνουν.

Όλα αυτά είναι μερικά από τα γνωστότερα δείγματα αρνητικών ανθρώπων που πρέπει κάποιος να αποβάλλει από τη ζωή του. Αν ένας άνθρωπος δεν μπορεί να απομακρυνθεί πλήρως από ένα τοξικό άτομο (πχ. λόγω συγγένειας), τότε πρέπει να οριοθετήσει ένα πλαίσιο στο οποίο θα προστατεύει τον εαυτό του από την επικίνδυνη τοξικότητά του.

Η ζωή είναι σύντονη και συνάμα τόσο όμορφη. Ας μην αφήνουμε τη μικροψυχία μερικών ανθρώπων να δηλητηριάζουν την ευτυχία και την πρόοδό μας μέσα σε αυτή. Όλα θα πάνε καλά!

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Το άρθρο αυτό είναι αρκετά επιγραμματικό, όπως και αρκετά ελλιπές ως προς την τεκμηρίωσή του. Δεν είναι μόνο αυτοί που εκδηλώνουν μια επιθετική συμπεριφορά και εγωιστική τάση. Είναι και αυτοί που εγκλωβίζονται σε υποτονικές συνήθειες• τείνουν να επαναλαμβάνουν τα ίδια λόγια, τις ίδιες δραστηριότητες και γενικότερα δεν καταδέχονται νέες εμπειρίες που προσφέρονται από τούς άλλους. Δεν αναφέρομαι στην έννοια της αχαριστίας αλλά σε αυτή της καθήλωσης που τους απαγορεύει να βελτιωθούν κοινωνικά συναισθηματικά επαγγελματικα και σε οποιονδηποτε αλλο ανθρώπινο τομέα. Στους ανεπιθύμητους ανθρώπους υπάγονται επίσης αυτοί που αξιολογούν οποιαδήποτε προσπάθεια αρνητικά και δεν αναγνωρίζουν τον κόπο του κάθε συνανθρώπου, δηλαδή οι επικριτές με έλλειψη ενσυναισθητικης στάσης. Πέρα από αυτές τις κατηγορίες των τοξικών ατόμων, θα εστιάσω στο σημείο που υποστηρίζεται ότι οφείλουμε να αποβάλλουμε πλήρως ή έστω να περιορίσουμε τη συμπεριφορά αυτών των ατόμων. Πώς θα προσδιορίσει κάποιος τα όρια σύγκρουσης με τους τοξικους ανθρωπους αν εμείς οι ίδιοι είμαστε ευάλωτοι σε εξωγενείς και ανεξέλεγκτους παράγοντες και επικοινωνούμε εν αγνοία με λάθος άτομα; Η επίδραση των τοξικων ατόμων δεν είναι αποτέλεσμα μόνο κοινωνικών συνθηκών αλλά και συνέπεια της ατομικής ευθύνης, καθώς εμείς επιτρέπουμε να εισχωρούν αρνητικές εμπειρίες στη ζωή μας. Η λύση σε αυτή την περίπτωση ειναι θέτουμε όρια στις σχέσεις μας αναλογιζόμαστε τι επιθυμούμε να αποκτήσουμε απο μια διαπροσωπική επαφή και πώς είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσω μια αρνητικη εμπειρία . Τοξικοι παντα θα υπάρχουν αλλα το θέμα είναι πώς θα ερμηνεύσει κανείς αυτή τη συμπεριφορά και τι θα μάθει από αυτήν. Τέλος, η ζωή δεν είναι σύντομη, αντιθέτως είναι μακρόχρονη γεμάτη απο νέες εμπειρίες νεες ευκαιρίες και νέα πράγματα. Εμείς την συντομευουμε ,οταν απορρίπτουμε τον εαυτό μας και το νόημα της ύπαρξης μας. Και δεν είναι δυνατόν ολα να πηγαίνουν καλά. Νομοτελειακά υπάρχουν και κακές στιγμές που μας δίνουν κίνητρο να κατανοήσουμε τον εαυτό μας να αναγνωρίσουμε τις ανάγκες μας και να συνειδητοποιησουμε πως μια κακη στιγμη δεν επηρεάζει το μέλλον μας και μας κάνει καλύτερους.

Δ.
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.