Ο βιασμός είναι πράξη μίσους

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (9 Ψήφοι)

Ο βιασμός είναι πράξη μίσους

Ο βιασμός δεν είναι πράξη που αφορά τον έρωτα. Δεν είναι πράξη που αφορά το σεξ, την ερωτική πράξη και επιθυμία. Δεν είναι η ανάγκη ενός ανθρώπου να εκδηλώσει τον έρωτα και τον πόθο που αισθάνεται για ένα άλλο πρόσωπο.

Ο βιασμός είναι ξεκάθαρα μία πράξη μίσους που σκοπό έχει να βλάψει και να εξευτελίσει τον άνθρωπο που τη βιώνει. Έχει σκοπό να του βρωμίσει την ψυχή, να τον κάνει να σιχαθεί τον ίδιο του τον εαυτό. 

Ο βιαστής δεν «παρασύρεται» από το ντύσιμο της γυναίκας, από το φέρσιμό της, ούτε χρειάζεται εκείνη να γίνει «προκλητική». Ο βιαστής παρασύρεται από το κομμάτι του εαυτού του που δεν έχει δεχθεί παιδεία και έχει παραμείνει βυθισμένο στην άγρια πλευρά του, από τη λυσσαλέα του ανάγκη να διαλύει την ψυχή των κορμιών στο οποίο ασελγεί, παραβιάζοντας την ελευθερία βούλησης.

Εξοργίζομαι που εξαπολύονται κατηγορίες για το πώς οι γυναίκες θα έπρεπε να συμπεριφέρονται ώστε να μην πέφτουν θύματα βιασμού. Το σωστό θα ήταν να ρωτάμε «τι μπορούμε να διδάξουμε στους άνδρες ώστε να μη βιάζουν;».

Ο βιασμός είναι πράξη μίσους

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.