Πώς χειραγωγούνται οι μάζες με τον φόβο και την προπαγάνδα...

4 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.00 (4 Ψήφοι)

Ο τρόπος χειραγώγησης των μαζών με τον φόβο και την προπαγάνδα...

«Αυτό που ο πατέρας μου κατάλαβε για τους ανθρώπους, είναι ότι είναι χειραγωγήσιμοι και ότι μπορεί κανείς να αγγίξει τις βαθύτερες επιθυμίες και τους βαθύτερους φόβους τους και... να τα χρησιμοποιήσει για τους δικούς του σκοπούς.

Δε νομίζω ότι πίστευε ότι όλοι οι άνθρωποι εκεί έξω έχουν αξιόπιστη κρίση. Πίστευε ότι εύκολα μπορούν να ψηφίσουν τον λάθος άνδρα, ή να θέλουν το λάθος πράγμα και συνεπώς θα πρέπει να καθοδηγούνται από ψηλά...»

Άννα Μπερνέζ: Κόρη του ψυχολόγου Εντουαρντ Μπερνέζ, συγγραφέα του έργου  «Προπαγάνδα» και εδραιωτή της επιστήμης των δημοσίων σχέσεων.

«Και μόνο όταν βγεις από το κουτί σου, και σταματάς να σκέφτεται "τι θα πουν οι άλλοι;", "πως να το θέσω αυτό;", "μήπως με θεωρήσουν τρελό;", αντιλαμβάνεσαι πόσο μικρό είναι το κουτί μέσα στο οποίο ζεις...»

Πηγή: Θαλαμοφύλακας

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Είναι ένα φοβερό ντοκουμέντο, δυστυχώς απόλυτα πραγματικό και αληθινό. Αποδεικνύει γλαφυρά γιατί η προπαγάνδα υπερισχύει σχεδόν πάντα, της αλήθειας! Αναμφισβήτητη απόδειξη τα τωρινά πολιτικά δρώμενα στη χώρα μας, δεχόμαστε τα ψέματα σαν το αναπόφευκτο κακό, που θα μας φέρει τη λύτρωση, ενώ είναι γνωστό σε όλους μας, πως η σαπίλα, είναι νομοτελειακό να εξαπλωθεί στα γειτνιάζοντα!!!

zofos X
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.