Γούρια και προλήψεις... αλά αθλητικά!

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Γούρια και προλήψεις... αλά αθλητικά!

Η πίστη σε προλήψεις και γούρια είναι τόσο διαδεδομένη, που τη συναντά κανείς ακόμα και στον αθλητισμό.  Πολλοί αθλητές αλλά και όσοι ασχολούνται με το στοίχημα, πιστεύουν σε προλήψεις και τις ακολουθούν πιστά θεωρώντας ότι θα βελτιώσουν τις επιδόσεις τους ή τα κέρδη τους από το στοίχημα.

Για παράδειγμα, οι προληπτικοί παίκτες στοιχήματος στην Αργεντινή, πιστεύουν ότι ο Λέο Μέσι δεν μπόρεσε να βάλει γκολ καθ’ όλη τη διάρκεια του Copa America το 2011 (δηλαδή σε συνολικά δεκατέσσερις αγώνες) επειδή τον γρουσούζεψε ένα μοντέλο με το οποίο λέγεται ότι είχε σεξουαλικές σχέσεις.  Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν  ότι οι δυο τους πέρασαν τη νύχτα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος μαζί  και το μοντέλο τον… γρουσούζεψε.

Δεύτερο παράδειγμα είναι ο Λουίς Ντιόγκο, παίκτης του Ολυμπιακού, που στην αρχή της χρονιάς άλλαξε τον αριθμό της φανέλας του σε 87 πιστεύοντας ότι αυτό θα του φέρει τύχη, καθώς είναι γεννημένος το 1987.

Και ένα παράδειγμα για τον Παναθηναϊκό. Οι φίλοι των «πρασίνων» θεωρούν τον Απρίλη γούρικο μήνα.  Ο λόγος είναι ότι το «τριφύλλι» έχει κερδίσει δύο σημαντικά παιχνίδια του Champions League στις 3 Απριλίου, σε δύο διαφορετικές χρονιές .  Το πρώτο ήταν το 1996 εναντίον του  Ajax και το δεύτερο το 2002 εναντίον της  Barcelona.

Και τέλος, οι παίκτες στοιχήματος πιστεύουν σε μεγάλο βαθμό σε γούρια και προλήψεις, ειδικά στην Ελλάδα. Ο τυπικός Έλληνας παίκτης στοιχήματος, όταν πάει να ρίξει το κουπόνι παίρνει πάντα μαζί του κάποιο οικείο του πρόσωπο (συνήθως μικρής ηλικίας)  που θεωρεί ότι θα του φέρει τύχη και έτσι θα πιάσει περισσότερους συνδυασμούς.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.