Μιλώντας για τα στερεότυπα που αφορούν την εμφάνιση

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (17 Ψήφοι)

Μιλώντας για τα στερεότυπα που αφορούν την εμφάνιση

Οι αντιλήψεις για την εξωτερική εμφάνιση της γυναίκας, ανέκαθεν την πίεζαν και την ωθούσαν στο να προσπαθεί να τους ακολουθεί ώστε να προσπαθεί να αισθανθεί και η ίδια πιο αποδεκτή και ποθητή από την κοινωνία ή τους ερωτικούς συντρόφους. 

Μέσα σε αυτή την τόσο κοπιαστική προσπάθεια, η γυναίκα πολλές φορές ξεχνάει πως ο εσωτερικός πλούτος είναι ασύγκριτος και πιο σημαντικός, όπως και το να είναι ο εαυτός της χωρίς να προσπαθεί να μοιάσει απελπιστικά στα μοντέλα των περιοδικών.

Παρατηρώντας τη συμπεριφορά των ανδρών, δε θα μπορούσα να μην προβληματιστώ (δε θα είναι και η πρώτη φορά βεβαίως!) από τον τρόπο με τον οποίο δρουν και σκέφτονται. Οι άνδρες είναι γνωστό  πως ερωτεύονται με την εικόνα, τείνουν να έλκονται  αρχικά περισσότερο από μία γυναίκα φανταχτερή και εντυπωσιακή. 

Ο άνδρας λοιπόν, στην παρέα που θα βρεθεί θα διαλέξει την πιο «ουάου» και πιο φανταχτερή γυναίκα για να εκφράσει τη σεξουαλικότητα και το ερωτικό πάθος, όμως όταν θελήσει να δεσμευτεί μαζί της δε θα θέλει να είναι έτσι και θα της ζητά να ντύνεται πιο σεμνά για να μην προκαλεί! 

Άρα ο άνδρας επιθυμεί για την ερωτική περιπέτεια μία γυναίκα εξωτερικά όμορφη και για σοβαρή σύντροφο μία γυναίκα πιο σεμνή που δε θα επέλεγε για πρόσκαιρη ερωτική σύντροφο!  Και όταν η γυναίκα αυτή γίνει και μητέρα για εκείνον είναι πια μία οσία, ένα ιερό τοτέμ, στο οποίο εκείνος προστρέχει με σεβασμό. Δεν είναι ότι αλλάζω εγώ, είναι ότι αλλάζει και αυτός που επιθυμεί από εμένα ο άλλος. 

Οι γυναίκες της σημερινής εποχής πέφτουν πολλές φορές στο λάθος να προβάλλουν τον εαυτό τους μόνο ως σώμα και ξεχνούν τον εσωτερικό κόσμο που πρέπει να έχουν. Προβάλλοντας μόνο τον εαυτό τους ως ύλη και διαφημίζοντας τα σώμα τους μόνο ως μέσο για να αντλήσει κάποιος ηδονή, καταλήγουν μετέωρες και αφημένες, αφού δεν έχουν εμπνεύσει στον άλλο τον θαυμασμό για κάτι πιο στέρεο και βαθύ. 

Φυσικά, υπάρχουν και άνθρωποι (τόσο άνδρες όσο και γυναίκες), που μπορούν να συνδυάζουν αρμονικά την εξωτερική ομορφιά με τον πλούσιο εσωτερικό κόσμο. Είναι στο χέρι του καθενός να βρει το μέτρο και να μη χάνει τον εαυτό του στην εξαντλητική προσπάθεια να αγαπηθεί από κάποιον.

Όμορφος είναι ο άνθρωπος που είναι ο εαυτός του και όχι ένας μίμος των προτύπων ομορφιάς που μας πλασάρουν καθημερινά τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, τα οποία εξιδανικεύουν την εξωτερική εμφάνιση ωθώντας τους ανθρώπους να την έχουν αυτοσκοπό στη ζωή και οδηγώντας πολλές φορές πολλά νέα άτομα σε εξαντλητικές δίαιτες που τις οδηγούν ακόμα και στο θάνατο. 

Το να βρει κάποιος τη χρυσή τομή ανάμεσα στην ομορφιά και τη χυδαιότητα, θα τον βοηθήσει να στερεώσει τη ζωή του σε πιο βαθιές και ειλικρινείς σχέσεις.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.