Σοκοφρέτα με πενήντα λεπτά

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Σοκοφρέτα με πενήντα λεπτά

Όταν η τσέπη είναι άδεια από χρήματα, αναζητά ο άνθρωπος να χορτάσει με κάτι φθηνό.

Τι και αν σου σπάει τη μύτη η μυρωδιά από τις ταβέρνες, τα ψητά και τα πιάτα γεμάτα καλούδια που βλέπεις να πηγαινοφέρνουν οι σερβιτόροι.

Μία σοκοφρέτα έχει γίνει η λύση η εύκολη στη μεγάλη πείνα. Μία λιχουδιά που δεν κάνει ούτε ευρώ ολόκληρο, πενήντα λεπτά που έμειναν τελευταία στη φόδρα του παντελονιού σου.

Σε ένα γειτονικό μίνι μάρκετ, εκεί θα ψάχνεις να βρεις τις σοκολάτες τις φθηνές. Γιατί τι να κάνεις, κάπως πρέπει να δαμάσεις το άγριο ένστικτο της πείνας όταν η τσέπη σου δεν είναι αρκετή για να σου αγοράσεις αστακό και χαβιάρι.

Σοκοφρέτα με λίγα λεπτά έγινε η λύση πολλών απέναντι στο τρομακτικό αίσθημα της πείνας που όταν δεν καλυφθεί κυριεύει τον άνθρωπο, αναγκάζοντάς τον να υπερβεί τα ηθικά και ανθρώπινα όριά του.

Αυτή η συσκευασία που ανοίγει εύκολα και χαρίζει μία στιγμιαία απόλαυση, φθηνή και γρήγορη, μία λύση δίνει στην αναγκαιότητα να γεμίσεις κάτι που αν το αγνοείς, σε κάνει να υποφέρεις: το στομάχι.

Τι να κάνεις, ο αστακός είναι πανάκριβος, ο άτιμος ο καπιταλισμός μας έφαγε και δε μας άφησε κοκαλάκι. Ας βολευτούμε με μία σοκοφρέτα πενήντα λεπτών, ας μας ξεγελάσουμε πως κάτι φάγαμε και δε μείναμε αδρανείς απέναντι στο παραπονεμένο μας στομάχι το οποίο δε λυπήθηκε η τσέπη μας καθόλου…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.