Η κυβέρνηση του Μνημονίου κλείνει σχολεία και ανοίγει νέες φυλακές...

4.5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (2 Ψήφοι)

Η κυβέρνηση κλείνει τα σχολεία και στη θέση τους χτίζει νέες φυλακές...

Την ίδια ώρα που το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνει «λουκέτα» σχολείων σε όλη τη χώρα, η κυβέρνηση ετοίμασε ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατασκευής νέων καταστημάτων κράτησης.

Το γεγονός αυτό γνωστοποιεί με έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Δημήτρη Παπουτσή, για τις συνθήκες κράτησης.

Ο υπουργός αναφέρει ότι αντιμετωπίζει συνολικά το πρόβλημα υπερπληθυσμού των καταστημάτων κράτησης, υλοποιώντας ολοκληρωμένο πρόγραμμα σωφρονιστικής πολιτικής και ενημερώνει τον βουλευτή ότι έχει ήδη συσταθεί στο υπουργείο ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή για την αναμόρφωση των διατάξεων του σωφρονιστικού κώδικα.

Παράλληλα, ο κ. Καστανίδης κάνει λόγο για «ταχύρρυθμο πρόγραμμα κατασκευής τριών νέων Καταστημάτων Κράτησης συνολικής χωρητικότητας 2.500 κρατουμένων, στη Νιγρίτα Σερρών (που άρχισε ήδη να λειτουργεί), στα Χανιά και στη Δράμα (αναμένεται να λειτουργήσουν εντός του 2011)» και αναφέρει επίσης ότι «γίνονται κατασκευαστικές παρεμβάσεις σε ήδη λειτουργούντα Καταστήματα Κράτησης προς δημιουργία πρόσθετων χώρων κοιτωνισμού».

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ας μην ξεχνάμε την παροιμία: "Το ψάρι βρωμάει απ το κεφάλι"!

8th
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.