Τζ. Πανούσης και Μ. Κακλαμάνος για την ανεξέλεγκτη χωματερή της Άνδρου

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Με το σοβαρότατο θέμα της ανεξέλεγκτης χωματερής της Σταυροπέδας Άνδρου, που βρίσκεται εδώ και πολλά χρόνια εντός του αρχαιότερου οργανωμένου οικισμού της Ευρώπης, τον Στρόφιλα, ασχολήθηκαν ο Τζίμης Πανούσης και ο Μάνος Κακλαμάνος από τη ραδιοφωνική συχνότητα του «Ράδιο Εννέα 98.9 FM».

Στη συζήτηση συμμετείχαν επίσης ο Δήμαρχος Υδρούσας, Κυριάκος Θωμάς, ο Δήμαρχος Κορθίου, Ιωάννης Γλυνός, και ο Πολιτικός Μηχανικός, Δημήτρης Χέλμης. Οι δύο Δήμαρχοι του νησιού παραδέχτηκαν τις ευθύνες τους για την αδράνεια που παρουσίασαν ως προς τη χωροθέτηση του σκουπιδότοπου, ωστόσο, προς έκπληξη όλων, σχεδόν ομολόγησαν κυνικά στον «αέρα» ότι φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος όλα αυτά τα χρόνια και γι' αυτό δεν προχώρησαν στην επίλυση του προβλήματος, ενώ παραδέχθηκαν και πως δεν έχουν να προσφέρουν καμία λύση για να δοθεί ένα τέλος μετεκλογικά!

«Ο χώρος που θα πάμε τα σκουπίδια δεν αποτελεί πολιτική απόφαση, είναι επιστημονικό ζήτημα. Είναι πάντα πολύ εύκολο να ορίζουμε που δεν θα πάνε, αλλά πάντα πολύ δύσκολο το να προσδιορίσουμε το που θα πάνε», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Θωμάς, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γλυνός τόνισε:

«Είμαστε σε τραγική κατάσταση στο νησί και αυτό είναι το βασικό εμπόδιο της αυριανής μέρας. Το ζήτημα όμως είναι ότι για να χωροθετήσουμε υπάρχουν πραγματικά προβλήματα».

Απαντώντας με νόημα στον Δημάρχο Κορθίου, ο κ. Κακλαμάνος επισήμανε: «Αν κάποιος πιστεύει ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα, ας μην κατέβει υποψήφιος για δήμαρχος»!

Ακούστε παρακάτω ολόκληρη τη συζήτηση...


Δημήτρης Χέλμης: «Καταστρατηγείται το σύνταγμα και δεν υπάρχει καμία συνέπεια»

Δύο ημέρες αργότερα, ο Μάνος Κακλαμάνος φιλοξενεί τηλεφωνικά τον Δημήτρη Χέλμη, ο οποίος δίνει συνέχεια στα όσα ειπώθηκαν στην πρώτη εκπομπή και σχολιάζει τις απόψεις των δύο Δημάρχων. Παραθέτουμε και αυτό το απόσπασμα διότι έχει επίσης ενδιαφέρον...

Σχόλια (5)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Απορούσα και 'γω όλα αυτά τα χρόνια, πως γίνεται ένα τέτοιο μέρος, με τόση ποικιλία και τόσο κοντά στην Αττική, να είναι στα αζήτητα.
Ακούγοντας τους δημάρχους κατάλαβα. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η κουτάλα, ν' ανακατεύουν ...τα σκατά, είτε είναι εκεί στο άντρο των εφοπλιστών, είτε αλλού!
Τουλάχιστον ...κατάλαβα
Μπράβο μας!!!

Δημήτρης Περτέσης
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Απορείτε ακόμη γιατί ο Θεολόγου τους έχει βάλλει τα δυο πόδια σ' ένα παπούτσι;
Ή να πούμε καλύτερα εκείνη την παροιμία που λέει: στους τυφλούς κάνει κουμάντο ο μονόφθαλμος;;;
Άντε και να πούμε κάτι της εποχής:
Καλά ...κρασιά!!!

katergo
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Εκείνο πραγματικά που δεν καταλαβαίνω είναι, πως οι Πιτροφιανοί με τόσους και τόσους αγώνες, που υπέφεραν και υποφέρουν ακόμη, από τη μεγάλη μόλυνση της περιοχής μεχρι τα δικαστήρια που τους τραβολογούν, πως συνευρίσκονται με αυτούς τους υποψηφίους, ειδικά με το Μαλταμπέ και το Γλυνό και κατεβαινουν στις εκλογές με τους συνδυασμούς τους!!!
Θάθελα πολύ να μου λύσουν αυτή την απορία...
Κρίμα πάντως, που βρίσκονται άνθρωποι και ακυρώνουν τους αγώνες...

anonimos
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Επίσης να σας ενημερώσω ότι 26-10-2010 (Αγ. Δημητρίου), θα γίνει στη Χώρα της Άνδρου δικαστήριο με μηνυτές τον Δήμαρχο Υδρούσας και τους οδηγούς τριών απορριμματοφόρω ν και ενός φορτηγού, που προσπάθησαν να ρίξουν τα σκουπίδια του Δήμου Υδρούσας στο οικόπεδο της Αναπτυξιακής Εταιρείας στην Σταυροπέδα.
ΙΣΧΥΡΙΖΟΜΕΝΟΙ ΨΕΥΔΩΣ ότι ο Δημήτρης Χέλμης και ο Σταμάτης Κουλούρης ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ τις σκουπιδιάρες στην Κακιά Μέλισσα.... και ότι ασκήσαμε βία εναντίον τους.
Ενώ όλοι γνωρίζουμε ότι τις σκουπιδιάρες σταμάτησε ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΛΕΠΤΑ ο Μιχάλης Βασταρδής με το αυτοκίνητό του, μέχρι να έρθει στο μέρος η ΟΠΚΕ (αστυνομία), ΤΟΝ ΟΠΟΊΟ ΕΜΕΙΣ ΠΕΙΣΑΜΕ να απομακρύνει αμέσως το αυτοκίνητό του, και φυσικά ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΣΚΗΣΕ ΒΙΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥΣ... αφού επιτόπου ευρίσκετο η ομάδα της αστυνομίας ΟΠΚΕ.

Η παρουσία των κατοίκων στο δικαστήριο θα προβάλλει άλλη μια φορά και θα ωφελήσει ουσιαστικά την υπόθεση του Στρόφιλα και του ανεξέλεγκτου σκουπιδότοπου της Σταυροπέδας, δείχνοντας το έμπρακτο ενδιαφέρον των κατοίκων του νησιού.

Δημήτρης Χέλμης
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Στο τέλος θα λέμε, ευτυχώς που υπάρχει ένας Χέλμης και ταράζει τα λιμνάζοντα ...ύδατα!
Κρίμα...

katergo
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.