Πυρπολήθηκαν τα μηχανήματα του Μπόμπολα στην Κερατέα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Πυρπολήθηκαν τα μηχανήματα του Μπόμπολα στην Κερατέα

Στάχτη έγιναν τα δύο από τα τρία χωματουργικά μηχανήματα του Μπόμπολα στην Κερατέα, ύστερα από καταδρομική επιχείρηση των κατοίκων της περιοχής.

Λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα και εν μέσω χιονοθύελλας, περίπου 25 κάτοικοι έπιασαν στον... ύπνο τους περίπου 20 αστυνομικούς που φρουρούσαν τα μηχανήματα και, αφού τους ξεκαθάρισαν ότι δεν ήταν στόχος οι ίδιοι, έσπασαν με τσεκούρια τα τζάμια του φορτηγού και ενός σκαπτικού μηχανήματος και στη συνέχεια τους έβαλαν φωτιά, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς.

Αμέσως μετά την αιφνιδιαστική επιχείρηση, οι κάτοικοι αποχώρησαν από το σημείο και δεν υπήρξε σύγκρουση με την αστυνομία.

Αναβολή του ΣτΕ

Για τις 4 Μαΐου ανέβαλε τη συζήτηση των δύο προσφυγών του Δήμου Κερατέας το Συμβούλιο της Επικρατείας. Ο λόγος γι' αυτή την απόφαση ήταν ότι προέκυψαν νέα στοιχεία που είναι αναγκαία ώστε να συμπληρωθούν οι φάκελοι και επειδή ο Περιφερειακός Σχεδιασμός Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής είναι ενιαίο ως έργο (όχι ως χρηματοδότηση), οπότε κρίθηκε πως πρέπει να εκδικαστούν μαζί οι προσφυγές Κερατέας και Γραμματικού.

Συμβολικός αποκλεισμός της Eurobank

Ειρηνική διαμαρτυρία έξω από το τραπεζικό κατάστημα της Eurobank στην οδό Πανεπιστημίου πραγματοποίησαν οι κάτοικοι της Λαυρεωτικής λίγο μετά τις 11:30. Και αυτό διότι, όπως ισχυρίζονται, η συγκεκριμένη τράπεζα κρύβεται πίσω από την εταιρία «ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ ΑΤΕΕ»,  που έχει αναλάβει την εργολαβία για την κατασκευή του ΧΥΤΑ στην Κερατέα.

Οι κάτοικοι απέστειλαν χθες ανοιχτή επιστολή με αποδέκτες τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Ζαν Κλοντ Τρισέ, τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, τον πρόεδρο του Χρηματιστηρίου Αθηνών Σωκράτη Λαζαρίδη και τον μεγαλομέτοχο της τράπεζας EFG Eurobank Σπύρο Λάτση, ενημερώνοντάς τους για την πρόθεσή τους να ξεκινήσουν ένα διεθνές μποϊκοτάζ εναντίον της Eurobank.

Στην επιστολή τους οι κάτοικοι γνωστοποιούν ότι «προτίθενται να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τους χιλιάδες υποστηρικτές του αγώνα τους, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, από τους οποίους θα ζητηθεί να πραγματοποιήσουν ειρηνικές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα καταστήματα της τράπεζας Eurobank», ενώ επισημαίνουν ότι προτίθενται επίσης «να μπουν και σε διαδικασία απόσυρσης των τραπεζικών τους καταθέσεων, με στόχο την αποτροπή της κατασκευής χωματερής στην Κερατέα».

Την περασμένη Παρασκευή το μποϊκοτάζ ξεκίνησε από το υποκατάστημα Λαυρίου, το οποίο αποκλείστηκε από τον κόσμο νωρίς το πρωί, με αποτέλεσμα να κλείσει νωρίτερα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.