Στέλνουν τους απογοητευμένους του ΠΑΣΟΚ στον Κουβέλη

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (2 Ψήφοι)

Φώτης Κουβέλης

Γνωρίζοντας ότι το εκλογικό «Βατερλώ» του ΠΑΣΟΚ είναι προδιαγεγραμμένο, τα «παπαγαλάκια» της ενημέρωσης δίνουν λυσσαλέο αγώνα να σπρώξουν τους αποχωρήσαντες ψηφοφόρους του κυβερνώντος κόμματος στη Δημοκρατική Αριστερά του Κουβέλη, επιχειρώντας έτσι να αποτρέψουν μια πιθανή μετακίνησή τους σε άλλες αριστερές δυνάμεις.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της στάσης τους και των οδηγιών που έχουν λάβει αποτελεί το άρθρο του Παναγιώτη Παναγιώτου, που διαβάσαμε στη δεύτερη σελίδα του «Έθνους» την περασμένη Τρίτη (6/12). Αντιγράφουμε το σχετικό απόσπασμα:

«Πολλά πρόσωπα της "διετίας" και παλαιότερα πρέπει να κάνουν "ένα βήμα" στην άκρη ή "ένα βήμα" πίσω. Και νέα "πολιτικά υποκείμενα" να εμφανισθούν. Και κυρίως, μια υπεύθυνη Αριστερά, ικανή να αντισταθμίσει με το κύρος των ιδεών και της στάσης της μιας φθίνουσα παραδοσιακή "κεντροαριστερά" που πελαγοδρομεί αναζητώντας την "ψυχή της"... Η κοινωνία προηγείται. Δεν είναι απ' αυτή την άποψη καθόλου τυχαία η δημοσκοπική (προς το παρόν) έκρηξη της Δημοκρατικής Αριστεράς του Φώτη Κουβέλη, που ξεκίνησε από ένα ταπεινό 2-2,5% και έχει φτάσει σ' ένα... 7%, ενώ στη Β' Αθηνών εμφανίζεται από κάποιες δημοσκοπήσεις ως... δεύτερη δύναμη! Ολα αυτά είναι προφανώς ακόμα πρόωρα. Ομως δείχνουν τάσεις, κοινωνικές συμπεριφορές και ανάγκες».

Αυτό είναι βέβαια μόνο ένα από τα δεκάδες κείμενα που βρήκαν χώρο το τελευταίο διάστημα στα συστημικά έντυπα και βρίσκονται στο ίδιο περίπου ύφος, με τους δημοσιογραφίσκους σε όλα τα μέσα (εφημερίδες, ραδ. σταθμούς, τηλεόραση, διαδίκτυο) να εντείνουν σιγά-σιγά τις προσπάθειές τους όσο πλησιάζουμε προς τις κάλπες, ώστε να περιχαρακώσουν τον κόσμο.

Μάλιστα, όπως θα παρατηρήσατε, επικαλούνται πλέον και τα κατά παραγγελία αποτελέσματα των αναξιόπιστων δημοσκοπήσεων, οι οποίες εμφανίζουν το κόμμα του Κουβέλη ως την... ανερχόμενη δύναμη της Αριστεράς.

Ωστόσο, δυστυχώς για όσους πατήσουν τη μπανανόφλουδα, ο κόσμος της Αριστεράς και γενικότερα οι πολίτες του μεροκάματου, δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν από τις πολιτικές που υπηρετεί ο εν λόγω κύριος, που μόλις πρόσφατα μάλιστα ομολόγησε σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «τα Νέα» ότι δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να συνεργαστεί με το ΠΑΣΟΚ μετεκλογικά. Προσοχή, λοιπόν, διότι στην κατάσταση που έχει περιέλθει η χώρα, δεν υπάρχει πια η πολυτέλεια για νέα λάθη.

Σχόλια (3)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Αμα δεν μπορούν να καταλάβουν ότι σε τίποτα δε διαφέρουν οι βασικές θέσεις του Κουβέλη από του ΠΑΣΟΚ, τότε υπάρχει σοβαρότατο πρόβλημα "αριστερού" συνδρόμου στον κόσμο που πίστεψε το μύθο "σοσιαλισμός, η απάντηση στη δεξιά".

Τι πρέπει να γίνει; Να ξεμπλοκαριστούν "αριστεροί" και "δεξιοί" και να δουν ότι οι πολώσεις φτιάχτηκαν από αυτούς που κρύβονταν πίσω από τα άγνωστα μετοχολόγια της Τράπεζας Ελλάδος. Να πιστέψουν στις δυνάμεις τους, να αναζητήσουν αυτούς που τους πολεμάει το σύστημα και να τους στηρίξουν. Να ξεφύγουν από το σύνδρομο της πολυθρόνας και της ευζωίας, να καταλάβουν ότι η Ελλάδα έχει απίστευτες πλουτοπαραγωγικές πηγές και ανθρώπινο δυναμικό. Να μελετήσουν την ιστορία και να αναζητήσουν τι στήριζε το ηθικό του κόσμου και ποιές δυνάμεις έσπειραν δαιμόνια απάτης και διχασμού. Έτσι θα καταπολεμήσουν το φόβο και τη μιζέρια.

Ζερβόδεξος
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Η πραγματικότητα όμως είναι ότι εμείς υποθάλπτουμε αυτούς τους τύπους, που στην ουσία δημιουργούν θέμα στη λεπτομέρεια και στην ασάφεια που επιμελώς αναπαράγουν.
Καιρός να γίνουμε ουσιαστικοί, ρεαλιστές και ας πάψουμε να δίνουμε σημασία στις κασάνδρες και στους κολοτούμπες...

zofos X
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

2-3% θα πάρει ο Κουβέλης και πολύ του είναι. Δεν νομίζω ότι ο πολύς κόσμος είναι τόσο χαζός να τον ψηφίσει εξαιτίας της πλύσης εγκεφάλου.. Οι περισσότεροι έχουν πονηρευτεί πλέον και καταλαβαίνουν τι γίνεται. Εντάξει, ένα μικρό ποσοστό που τρώει την παραμύθα πάντα θα υπάρχει, λογικό είναι αυτό, είναι και θέμα μόρφωσης, παιδείας, εμπειρίας κλπ. Μου έχει τύχει π.χ. πάνω στη συζήτηση να μου αναμασάει ο άλλος αυτά που έλεγε ο Πρετεντέρης και ο Καψής το περασμένο βράδυ αλλά έχω παρατηρήσει ότι αυτό συμβαίνει σπάνια σε σχέση με τα περασμένα χρόνια. Ξύπνησε ο κόσμος φίλοι μου και κάθε μέρα που περνάει ξυπνάει όλο και περισσότερο, δεν τον κοροϊδεύεις εύκολα τον άλλο. Αυτό είναι και το μόνο θετικό της κρίσης!!! Ακόμα κι εκείνοι που δεν ενδιαφέρονταν και δεν ασχολούνταν καθόλου με πολιτική ή οικονομία, έχουν σήμερα κάτι να πουν. Μεγάλο σχολείο ο κρίση.

Πράκτορας
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.