Ξεκινούν οι εκπτώσεις!

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

Ξεκινούν οι εκπτώσεις!

Οι θερινές εκπτώσεις θα ξεκινήσουν τη Δευτέρα 14 Ιουλίου και θα διαρκέσουν έως και το Σάββατο 30 Αυγούστου. Παράλληλα, την Κυριακή 20 Ιουλίου τα καταστήματα θα είναι ανοιχτά σε όλη τη χώρα από τις 11πμ έως και τις 8μμ.

Με ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος ενημερώνει το καταναλωτικό κοινό ότι οι λιανεμπορικές επιχειρήσεις θα εκθέσουν μεγάλη ποικιλία προϊόντων τους σε άκρως ελκυστικές τιμές.

Με τη σειρά της, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου απέστειλε οδηγίες προς τις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους σε όλη τη χώρα, ούτως ώστε να ενημερώσουν τα μέλη τους για τις υποχρεώσεις του νόμου.

Πιο συγκεκριμένα, η ΕΣΕΕ εφιστά την προσοχή στα εξής σημεία:

- Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (συνήθως διαγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική.

- Η αναγραφή ποσοστού έκπτωσης ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της επιχείρησης. Εάν αναγραφεί ποσοστό, πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για έκπτωση (π.χ. «50% έκπτωση»).

- Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στην ακρίβεια των εκπτωτικών αναγγελιών, διότι τα προβλεπόμενα πρόστιμα είναι βαρύτατα. Η κάθε παροχή πρέπει να ταυτίζεται και να ανταποκρίνεται προς την αναγγελία, οικονομικά, ποσοτικά και ποιοτικά.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.