Καλύψτε την κάμερα του υπολογιστή σας, συμβουλεύει το FBI

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Καλύψτε την κάμερα του υπολογιστή σας, συμβουλεύει το FBI

Πριν λίγο καιρό έλαβαν χώρα πολλές συζητήσεις παγκοσμίως όταν κυκλοφόρησε φωτογραφία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ιδρυτή του Facebook, ο οποίος είχε καλυμμένη την κάμερα και τα ηχεία του υπολογιστή του με αυτοκόλλητη ταινία. 

Ο Ζούκερμπεργκ το έκανε για λόγους ασφαλείας, καθώς πρόσφατα κάποιοι λογαριασμοί κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιεί βρέθηκαν στο στόχαστρο χάκερ, οπότε έλαβε τα μέτρα του για να αποφύγει το ενδεχόμενο παρακολούθησης.

Όλοι τότε, λοιπόν, είχαν θορυβηθεί και αναρωτήθηκαν αν τελικά υπάρχει οποιοσδήποτε κίνδυνος για την ιδιωτικότητα του εκάστοτε χρήστη και αν είναι εφικτό να χρησιμοποιηθεί εν αγνοία μας μια λειτουργία του ηλεκτρονικού υπολογιστή, όπως είναι η λήψη εικόνας μέσω της κάμερας.

Το ερώτημα αυτό ήρθε να απαντήσει, επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες, ο ίδιος ο διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ, χαρακτηρίζοντας την κάλυψη της κάμερας με αδιαφανές υλικό ως «λογική κίνηση».

Όπως υποστήριξε, όλοι οι κρατικοί υπάλληλοι έχουν καλυμμένες τις κάμερες των υπολογιστών τους και κάλεσε τους πολίτες να κάνουν άμεσα το ίδιο πράγμα για προληπτικούς λόγους.

Σύμφωνα με ειδικούς της διαδικτυακής ασφάλειας, οι χάκερς μπορούν πολύ εύκολα να αποκτήσουν πρόσβαση στην κάμερα ενός υπολογιστή και μέσω αυτής να παρακολουθούν διαρκώς το χρήστη και να καταγράφουν πολύτιμες προσωπικές πληροφορίες και ευαίσθητα δεδομένα.

Εξάλλου, διαρρέεται ότι ακόμα και οι ίδιες οι κυβερνήσεις, όπως αυτές των ΗΠΑ, έχουν πιθανότητα χακάρει κάμερες υπολογιστών κατά το παρελθόν προκειμένου να παρακολουθούν τους ιδιοκτήτες τους. 

Γι’ αυτό το λόγο, οι εταιρείες έχουν αρχίσει ήδη να κατασκευάζουν ειδικά καλύμματα για τις κάμερες των υπολογιστών, αν και μια απλή αυτοκόλλητη ταινία μπορεί να κάνει την ίδια δουλειά εξίσου καλά…

Καλύψτε την κάμερα του υπολογιστή σας, συμβουλεύει το FBI

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.