Παράξενες πληροφορίες για σπουδαίους επιστήμονες

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (17 Ψήφοι)

Παράξενες πληροφορίες για σπουδαίους επιστήμονες

Συγκεντρώνοντας μερικές αξιοπερίεργες πληροφορίες για τη ζωή σπουδαίων επιστημόνων:

1. Ο σπουδαίος μας εφευρέτης Αρχιμήδης έχασε τη ζωή μετά από τη συμπλοκή του με έναν Ρωμαίο στρατιώτη ο οποίος εισέβαλλε στο σπίτι τη στιγμή που εκείνος χάραζε διάφορα γεωμετρικά σχήματα στην άμμο, κάνοντας τον ίδιο  να αναφωνήσει την ιστορική φράση «μη μου τους κύκλους τάραττε». Ο Ρωμαίος οπλίτης μετά τον διαπληκτισμό, τελικά, τον σκότωσε. Η τραγική ειρωνεία είναι ότι ο στρατηγός Μάρκελλος είχε δώσει εντολή να μην σκοτώσουν τον Αρχιμήδη και να τον φέρουν μπροστά του ζωντανό.

Αρχιμήδης

2. Ο Thomas Edison, ο εφευρέτης της λάμπας, δεν τα πήγαινε καλά στο σχολείο. Μάλιστα δάσκαλος είχε πει για αυτόν ότι «δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα σπουδαίο στη ζωή του». Να όμως που μετά από χίλιες (!) αποτυχημένες προσπάθειες κατάφερε να τελειοποιήσει τη λάμπα. Σε εκείνους που σχολίαζαν τις πολλές αποτυχημένες προσπάθειες, εκείνος απαντούσε ότι «τουλάχιστον ξέρω χίλιους τρόπους που είναι λάθος».

Thomas Edison

3. Ο τεράστιος Φυσικός-Επιστήμονας Ισαάκ Νεύτων στην προεφηβική του ηλικία είχε στην κατοχή του ένα αμαρτιολόγιο, κάτι σαν προσωπικό ημερολόγιο. Σε εκείνο σημείωσε τις αμαρτίες που πίστευε ότι έκανε.

Ισαάκ Νεύτων

4. Ο Σέρβος επιστήμονας Νίκολα Τέσλα είχε πάνω από 700 άδειες ευρεσιτεχνίας.

Νίκολα Τέσλα

5. Ο Albert Einstein παντρεύτηκε την πρώτη του ξαδέλφη, χωρίς όμως να αφήσουν απογόνους.

Albert Einstein

Σε σπουδαίους ανθρώπους η αναγνώριση ήρθε εν ζωή, σε άλλους μετά θάνατον, πολλές προσωπικότητες δεν είχαν ωραίο τέλος ή αντίστοιχη πορεία σε άλλους τομείς της ζωής του. Αλλά παραμένουν τα φωτεινά πνεύματα που ώθησαν την ανθρωπότητα να κάνει ένα βήμα παραπέρα…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.