Χρήσιμες συμβουλές για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Χρήσιμες συμβουλές για να ξεφορτωθείτε τις κατσαρίδες

Προκειμένου να απομακρύνετε τις κατσαρίδες από το περιβάλλον που ζείτε, θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να βάλετε σε τάξη το νοικοκυριό σας, ώστε να μην βρίσκουν φαγητό. Πιο συγκεκριμένα, σας συμβουλεύουμε να κάνετε άμεσα τα εξής:

α) Μην αφήνετε δεξιά κι αριστερά τρόφιμα, αλλά διατηρήστε τα είτε στο ψυγείο, είτε σε τάπερ, είτε σε οποιαδήποτε συσκευασία, όπου το φαγητό θα είναι ερμητικά κλεισμένο.

β) Διατηρήστε τα ράφια, τα συρτάρια, τα τραπέζια κλπ. απολύτως καθαρά από ψίχουλα και άλλα υπολείμματα τροφών.

γ) Τα σκουπίδια σας να τα βάζετε πάντοτε σε ερμητικά κλεισμένες σακούλες, ώστε να μην μπορούν να μπουν μέσα οι κατσαρίδες, και οπωσδήποτε να πετάτε τα σκουπίδια σας καθημερινά.

δ) Να πλένετε κάθε μέρα τα πιάτα και τα ποτήρια, ώστε να είναι πάντα καθαρά, και ειδικά το βράδυ είναι πολύ σημαντικό να μην αφήνετε τίποτα άπλυτο.

ε) Διατηρήστε το αλεύρι, τη ζάχαρη, τα δημητριακά κλπ. σε βάζα ή σε συσκευασίες που είναι ερμητικά κλειστές.

Αν τα κάνατε όλα αυτά, βρίσκεστε ήδη στα μισά του δρόμου! Τώρα πρέπει να μεριμνήσετε ώστε να μην υπάρχουν στα έπιπλα και σε διάφορα άλλα σημεία του σπιτιού σας «κρυφά» σημεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως κρυψώνες κατσαριδών. Γι’ αυτό το σκοπό, θα πρέπει να προχωρήσετε στις εξής ενέργειες:

α) Είναι πολύ σημαντικό να καθαρίζετε όσο πιο συχνά μπορείτε, να αφαιρείτε όλα τα σκουπίδια και να συμμαζεύετε συχνά τα ράφια, τα συρτάρια, τις ντουλάπες, κλπ.

β) Απαλλαγείτε από άχρηστα έπιπλα, συσκευές, τρόφιμα και ρούχα.

γ) Κάντε επισκευές στο σπίτι, σφραγίζοντας ρωγμές και τυχόν ανοίγματα στον τοίχο που μπορεί να υπάρχουν γύρω από κάποιους σωλήνες. Αφαιρέστε ή επιδιορθώστε τυχόν «τρύπιες» ή φθαρμένες ταπετσαρίες και τυχόν φθαρμένα σημεία στα σοβατεπιά. Επίσης, επιδιορθώστε τυχόν διαρροές νερού.

δ) Πρέπει να καθαρίζετε καλά και συχνά τις αποχετεύσεις, το μπάνιο, την κουζίνα, το πάτωμα, τους τοίχους, κλπ, με καθαριστικά, ώστε η καθαριότητα να είναι αποτελεσματική.

ε) Διατηρείτε όλες τις περιοχές καθαρές και στεγνές.

Αφού ακολουθήσετε κατά γράμμα όλες τις παραπάνω συμβουλές μας, καλό είναι να βάλετε παγίδες κοντά σε «ύποπτα σημεία», όπως για παράδειγμα κάτω από έπιπλα, κάτω από νεροχύτες, σημεία «δύσβατα» και μη προσβάσιμα από τον άνθρωπο, κοντά στις αποχετεύσεις, κλπ. Τέλος, ψεκάστε με κατσαριδοκτόνο αυτά τα «ύποπτα σημεία» και επαναλάβετε κάθε 2 ημέρες για καμιά βδομάδα.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.