Ποια η σχέση της Ferrari με τη Fiat;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (12 Ψήφοι)

Ποια η σχέση της Ferrari με τη Fiat;

Αρκετοί είναι πιθανό να το γνωρίζετε ήδη, ωστόσο πολύς κόσμος ούτε καν το φαντάζεται. Αλήθεια, εσείς το ξέρατε ότι η Maserati, η Jeepη Alfa Romeo και άλλες μεγάλες ιταλικές εταιρείες αυτοκινήτων ανήκουν στη Fiat; Μείνατε άφωνοι; Κι όμως!

Η Fiat αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες κατασκευής κινητήρων και αυτές οι εταιρείες είναι απλά θυγατρικές της. Εκτός από τη Maserati, τη Jeep και την Alfa Romeo, ο όμιλος Fiat είχε επίσης υπό τη σκέπη του και τη… Ferrari, μέχρι τον Ιανουάριο του 2016 που η δεύτερη ανεξαρτητοποιήθηκε ύστερα από 35 χρόνια. Όσο κι αν σας φαίνεται απίστευτο, είναι η απόλυτη πραγματικότητα!

Αυτή η πολιτική που ακολουθεί η Fiat την εξυπηρετεί φυσικά για λόγους μάρκετινγκ, καθώς, εκτός των άλλων, έπρεπε οπωσδήποτε να υπάρχει ένας διαχωρισμός ανάμεσα στο οικονομικό και το ακριβό αυτοκίνητο, προκειμένου να καταστεί εφικτή και η διαφορετική στόχευση ανάλογα με την εκάστοτε τσέπη. 

Η διαφορά στην ποιότητα και την τεχνολογία εννοείται ότι υφίσταται σε αυτές τις μάρκες αυτοκινήτων, είναι γεγονός αδιαμφισβήτητο, ωστόσο η διάκριση που έχει δημιουργηθεί στη συνείδηση του καταναλωτή επιτρέπει τις τεράστιες αποκλίσεις στις τιμές

Διότι τα λεφτά που δίνει, για παράδειγμα, κάποιος για να πάρει σήμερα μια Maserati ή μια Ferrari, που έχουν καθιερωθεί στις συνειδήσεις ως αυτοκίνητα πολυτελείας, θα τα έδινε πολύ πιο δύσκολα για να αγοράσει ένα παρόμοιο ποιοτικό αμάξι που θα έφερε την μάρκα Fiat, η οποία έχει κυκλοφορήσει επίσης και τα πολύ κατώτερης ποιότητας «φιατάκια» τύπου Punto, Cinquecento, Seicento, τα οποία απευθύνονται σε χαμηλότερα κοινωνικά στρώματα. Δεν είναι λογικό;

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.