Μια γάτα θα ήθελε να ξέρεις

4.7826086956522 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.78 (23 Ψήφοι)

Μια γάτα θα ήθελε να ξέρεις

1. Το να γουργουρίζει η κοιλιά μου δε σημαίνει πάντα ότι είμαι χαρούμενη: Η γάτα μπορεί απλώς να νιαουρίζει επειδή μπορεί να έχει νευρικότητα ή επειδή εκείνη τη στιγμή σου στέλνει μήνυμα ότι πεινάει και πρέπει να την ταΐσεις.

2. Δεν πεινάω πάντα όσο δείχνω: Οι γάτες έχουν το μεγάλο ταλέντο να παριστάνουν ότι είναι περισσότερο πεινασμένες από ότι στην πραγματικότητα. Η άτσαλη διατροφή αλλά και η παχυσαρκία είναι βλαβερή και για την υγεία της γάτας σας, όπως και στους ανθρώπους, προκαλώντας πολλά προβλήματα υγείας (διαβήτη, καρδιακές παθήσεις, καρκίνο). Μίλησε με έναν κτηνίατρο καλύτερα που είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για να σε συμβουλεύσει για την ποσότητα της τροφής.

3. Για μένα και εσύ μία γάτα είσαι: Και όμως, τα αποτελέσματα μίας έρευνας, έδειξαν ότι τα αγαπημένα μας κατοικίδια βλέπουν τους ανθρώπους σα μεγάλες γάτες, ίδιους με αυτές, και τους συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο.

4. Μη μου χαϊδεύεις την κοιλιά μου, δεν τη δείχνω για αυτό το λόγο: Η κοιλιά είναι το πιο ευαίσθητο μέρος σε όλο το σώμα της γάτας. Όταν σου τη δείχνει, προσπαθεί να σου φωνάξει με αυτό τον τρόπο ότι αισθάνεται ήρεμη και ασφαλής. Αλλά αυτό δεν πρέπει να σε κάνει να της «ορμήσεις» κατευθείαν και να παραβιάσεις τον προσωπικό της χώρο. Αν θέλεις να της πιάσεις την κοιλιά, πρέπει να το κάνεις απαλά και προσεκτικά.

5. Χρειάζομαι κρέας σε καθημερινή βάση: Η γάτα είναι και αυτή ένα σαρκοφάγο ζώο που έχει ανάγκη από κρέας καθημερινά. Η γάτα χρειάζεται περισσότερες πρωτεΐνες και λιγότερους υδατάνθρακες.

Δώσε προσοχή στη γάτα σου, πάντα σου εκφράζει αυτό που αισθάνεται. Εσένα τι σου είπε σήμερα;

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.