«Ο γέρος και η θάλασσα» του Χέμινγουεϊ σε ένα εντυπωσιακό animation φιλμ

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

«Ο γέρος και η θάλασσα» του Χέμινγουεϊ σε ένα εντυπωσιακό animation (ΒΙΝΤΕΟ)

Βασισμένη στη πασίγνωστη νουβέλα του Έρνεστ Χέμινγουεϊ «Ο γέρος και η θάλασσα» (1952), η ομότιτλη ταινία μικρού μήκους του Αλεξάντερ Πετρόφ εξακολουθεί να εντυπωσιάζει στο πέρασμα των ετών.

Το animation φιλμ, παραγωγής του 1999, δημιουργήθηκε εξ ολοκλήρου στο Μόντρεαλ με τη χρηματοδότηση καναδικών, ρωσικών και ιαπωνικών εταιρειών και διήρκησε δυόμιση χρόνια.

Το 2000 κέρδισε το όσκαρ καλύτερου animation, ενώ μέχρι σήμερα έχει λάβει πλήθος βραβείων σε πολλά κινηματογραφικά φεστιβάλ του είδους, όπως είναι το Academy Award for Animated Short Film.

Η ταινία έχει χρονική διάρκεια περίπου 20 λεπτά και αποτελείται από τουλάχιστον 29.000 έργα ζωγραφικής, κάθε ένα εκ των οποίων αποτελεί ένα ξεχωριστό έργο τέχνης. Ο Ρώσος δημιουργός έχει μια πραγματικά εντυπωσιακή τεχνική, ζωγραφίζοντας με κραγιόνια παστέλ και λάδι πάνω σε επιφάνειες γυαλιού.

Στο βιβλίο του ο Χέμινγουεϊ αφηγείται την ιστορία ενός μοναχικού γέρου ψαρά ονόματι Σαντιάγκο, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος στον ωκεανό, στα ανοιχτά της Κούβας, με έναν τεράστιο ξιφία. Ο Αμερικανός συγγραφέας, που κέρδισε το 1953 το βραβείο Πούλιτζερ, περιγράφει τη διαχρονική προσπάθεια του ανθρώπου ενάντια στη φύση και στη μοίρα του.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο ολόκληρη την ταινία…

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.