ΕΚΠΛΗΞΗ 7 - CRISIS EDITION: Μια εικαστική εκδήλωση για τους άστεγους

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (6 Ψήφοι)

ΕΚΠΛΗΞΗ 7 - CRISIS EDITION

H «ΕΚΠΛΗΞΗ» επιστρέφει με την 7η έκδοσή της! Η εικαστική πλατφόρμα του artAZ συνεργάζεται και φέτος με πληθώρα Eλλήνων και ξένων καλλιτεχνών και, μέσα από την καθιερωμένη ετήσια έκθεση, ενισχύουν μαζί το Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ

Ζωγράφοι, φωτογράφοι, γλύπτες, illustrators και καλλιτέχνες όλων των ειδικοτήτων, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέρουν αφιλοκερδώς τα έργα τους για να στηρίξουν τους άστεγους της Αθήνας. H πρωτοβουλία ξεκίνησε το 2009 από την εικαστική πλατφόρμα του artAZ και, μέσα από την αγάπη του κοινού, καθιερώθηκε σαν ετήσιος θεσμός. Οι καλλιτέχνες δημιουργούν έργα μικρής διάστασης που διατίθενται σε ενιαία συμβολική τιμή (50 €), ώστε να μπορεί ο καθένας να υποστηρίξει τον σκοπό και ταυτόχρονα να αποκτήσει ένα πολύτιμο ενθύμιο.

Ποια είναι η έκπληξη; Η υπογραφή του καλλιτέχνη είναι κρυμμένη και η ταυτότητα του αποκαλύπτεται μετά την αγορά του έργου! Η ομάδα της ΕΚΠΛΗΞΗς σας καλεί να διαλέξετε, ανεπηρέαστα, τα έργα που μιλάνε στην καρδιά σας. Στην έκθεση συμμετέχουν καταξιωμένοι, ανερχόμενοι και πρωτοεμφανιζόμενοι καλλιτέχνες, που ανήκουν σε διαφορετικές σχολές και εκφράζονται σε διαφορετικά μέσα, ενώ τα έργα τους άλλοτε παραπέμπουν στον δημιουργό τους και άλλοτε είναι παραπλανητικά. Η εικαστική κοινότητα ενώνεται έτσι σε ένα δημιουργικό παιχνίδι αγάπης και προσφοράς.

Η φετινή ΕΚΠΛΗΞΗ - CRISIS Edition δανείζεται το όνομα της από την επικαιρότητα, έχει όμως θετικό πρόσημο. Οι καλλιτέχνες αψηφώντας την κρίση, κινητοποιούνται για ακόμη μια φορά και χρησιμοποιούν το ταλέντο τους σαν εργαλείο θετικής αλλαγής, φωτίζοντας μια ακόμη διάσταση της δύναμης της τέχνης. Πλήθος μικρών έργων σας περιμένει και φέτος να γνωρίσετε το κοινωνικό πρόσωπο της Σύγχρονης Τέχνης αλλά και τις διάφορες τάσεις και τα ρεύματα της. Εσείς πρέπει απλά να στηρίξετε την πρωτοβουλία!

ΕΚΠΛΗΞΗ 7 - CRISIS EDITION

Η έκθεση έχει ήδη ξεκινήσει online στο λήμμα «SURPRISE» στο artAZ (www.artaz.gr). Νέα έργα προστίθενται σε καθημερινή βάση, μέχρι την τελευταία στιγμή. Κάθε έργο έχει τον δικό του κωδικό αριθμό, που αντικαθιστά το όνομα του καλλιτέχνη. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν τα έργα και να σημειώσουν τους κωδικούς  της επιλογής τους προκαταβολικά. Μεταξύ 26 - 28 Φεβρουαρίου, η έκθεση θα φιλοξενηθεί στον χώρο «ΓΗ Κ44», όπου θα γίνει η ζωντανή παρουσίαση και η πώληση των έργων. Τα έσοδα από τις πωλήσεις θα διατεθούν στο Πρόγραμμα Στήριξης Αστέγων της ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΚΟ.

Όπως πάντα, η κεντρική έκθεση συνοδεύεται από παράλληλο πρόγραμμα που στοχεύει στην περαιτέρω ενίσχυση του σκοπού και την προώθηση της δημιουργικής έκφρασης. Φέτος, η ενότητα «Καλλιτέχνης για μια ημέρα» προσκαλεί τον καθένα να κάνει ακριβώς αυτό: να αναλάβει καλλιτεχνικά καθήκοντα για μια ημέρα και να δημιουργήσει ένα μικρής διάστασης έργο, για την ενίσχυση των αστέγων της Αθήνας.

Γενικές Πληροφορίες

Διεύθυνση: «ΓΗ Κ44», Κωνσταντινουπόλεως 44, Γκάζι
Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016, 20:00
Διάρκεια έκθεσης: 26-28 Φεβρουαρίου 2016 (μέχρι τότε μπορείτε να δείτε τα έργα online στο www.artaz.gr/Surprise
Ώρες λειτουργίας: Σάββατο 27 & Κυριακή 28/2, 12:00 - 19:00
Παραλαβή έργων: Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016, 13:00 – 18:00 ή κατόπιν συνεννόησης
Διοργάνωση: artAZ & Κλίμακα
Επιμέλεια: Αλεξάνδρα Κολλάρου

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.