Έκθεση ζωγραφικής της Αναστασίας Γκινάκη στην Κέρκυρα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Τα τοπία του Νοτιά

Η ατομική έκθεση ζωγραφικής της εικαστικού Αναστασίας Γκινάκη με θέμα «Τα τοπία του Νοτιά» εγκαινιάζεται την Παρασκευή 7 Ιουλίου και ώρα 8μ.μ. στην Πινακοθήκη του Δήμου Κέρκυρας. Την επιμέλεια της έκθεσης υπογράφει η ιστορικός τέχνης Μαρία Μελέντη

Η Αναστασία  Γκινάκη, με καταγωγή από την Κέρκυρα, ζωγράφος, απόφοιτος της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας,  δραστηριοποιείται ως εικαστικός αλλά και ως εκπαιδευτικός με εκκίνηση την Αθήνα. Ακαταπόνητη, με ένα πλούσιο σε παρουσιάσεις βιογραφικό έρχεται να εκθέσει τα έργα της στην πατρίδα της με μία ατομική έκθεση  που αποτελεί αυτονόητα ένα κομβικό σημείο στην πορεία της και αφορά τα περιβάλλοντα στα οποία η τέχνη αυτή ανδρώθηκε και θερμαίνεται.

Η ιστορικός τέχνης Μαρία Μελέντη σημειώνει: 

«Την ιστορία της αύρας των εσώτερων διαδρομών μας, ενός νοτιά που αποδίδει μαγευτικά τα αισθήματά μας περιγράφουν τα τοπία της Αναστασίας Γκινάκη. Μας ανοίγουν απλόχερα τα παράθυρά τους να τα κοιτάξουμε στο βάθος τους. Με οδηγό τον νοτιά των χρωμάτων η δημιουργός σμιλεύει τα χαρακτηριστικά της κοινής μας οντότητας, αυτής της ψυχής που ταξιδεύει σε πορείες αιώνιες. Στα μεγάλα πλάνα της η παλέτα με ευαισθησία αναπλάθει ένα κόσμο ελεύθερο που αποβάλει ερμηνείες και επίμονες ταυτίσεις όπως ακριβώς μας ορίζει η «πατρίδα» της τέχνης της ο αφηρημένος εξπρεσιονισμός.  Συναισθήματα πάλλονται και δημιουργούν. Οι σημάνσεις τους, συμβολικά στοιχεία, αλλού αιωρούνται, πετούν και αλλού κυλούν, ρέουν σε μία αξεπέραστη παλίρροια.  Όσο πιο συνοπτικά, τόσο πιο δυνατά, αυθόρμητα, με πάθος και γόνιμη επιμονή. Προσεγγίζουμε τα έργα της Αναστασίας όπως αρμόζει, χωρίς οδηγούς. Ο νοτιάς, ο άνεμος μας συνοδεύει και μας βοηθά εδώ με μία βαθιά αναπνοή να αισθανθούμε. Ελεύθερα, θερμά, ανακουφιστικά».

Λίγα λόγια για την εικαστικό Αναστασία Γκινάκη

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στην Ανώτατη Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας, από το 1997 έως το 2002 με καθηγητές τους Π. Χαραλάμπους, Γ. Χαρβαλιά, Δ. Σακελλίων και Γ. Καζάζη. Αποφοίτησε με Άριστα. Έχει παρουσιάσει τέσσερις ατομικές εκθέσεις, μεταξύ των οποίων την τελευταία της που προβλήθηκε και συζητήθηκε με θέμα «Έρως, Βαρύς Θεός» και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και εξωτερικό. Έργα της περιλαμβάνονται σε πολλές ιδιωτικές συλλογές. Ζει και εργάζεται στην Αθήνα.

INFO
Πινακοθήκη Δήμου Κέρκυρας 
«Αίθουσα Τέχνης», Κήπος Παλαιών Ανακτόρων, 
Ώρες λειτουργίας: 10.00-16.00 (καθημερινά, εκτός Δευτέρας)
Εγκαίνια: Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017 και ώρα 8μ.μ. 
Διάρκεια έκθεσης: 7 Ιουλίου έως 6 Αυγούστου 2017 

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.