6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης: Το «Τραπέζι Αφηγήσεων» της Κατερίνας Ζαχαροπούλου

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (4 Ψήφοι)

6η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης: Το «Τραπέζι Αφηγήσεων» της Κατερίνας Ζαχαροπούλου

Αν έπρεπε με ένα μόνο αντικείμενο να δηλώσετε τι σημαίνει σπίτι για εσάς, ποιο θα επιλέγατε; Κι αν έπρεπε να είναι τόσο μικρό ώστε να χωρά σε ένα κουκλόσπιτο, αλλά συνάμα να χωρά και στιγμές, αναμνήσεις, εικόνες και μυρωδιές, από τι θα ήταν φτιαγμένο; Αρκεί ένα πετραδάκι; Ένας μικρός σβώλος από χώμα; Λίγα εκατοστά κλωστής; Μια δαχτυλήθρα;

Οι ερωτήσεις αυτές αποτελούν την αφορμή για όσους επιθυμούν να λάβουν μέρος στη διαδραστική εγκατάσταση-περφόρμανς «Τραπέζι Αφηγήσεων» που ετοιμάζει η Κατερίνα Ζαχαροπούλου στο πλαίσιο του Προγράμματος Δράσεων της 6ης Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης κι αποτελεί μια ανανεωμένη εκδοχή του έργου που παρουσίασε τον περασμένο Ιανουάριο στην Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση, στην Αθήνα.

Σε ρόλο οικοδέσποινας ενός «ανοιχτού κουκλόσπιτου», η εικαστικός προσκαλεί τους θεατές να συμβάλουν στην τελική διαμόρφωση του έργου με μικροσκοπικά αντικείμενα που ο καθένας έχει συνδέσει με την έννοια του οικείου χώρου. Στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα προσωπικό περιβάλλον οικιακής ζωής, αναμνήσεων και επιθυμιών σε συνδυασμό με τις μινιατούρες επίπλων και οικιακών αντικειμένων που αποτελούν τον πυρήνα του έργου.

Χρήσιμες πληροφορίες

Τα αντικείμενα των θεατών – τα οποία δεν θα πρέπει να ξεπερνούν σε διαστάσεις τα 10Χ15 εκ. και μπορεί να είναι από πρώτες ύλες έως φωτογραφίες αγαπημένων οικείων χώρων - θα συγκεντρωθούν στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών από τις 29 Νοεμβρίου έως και τις 17 Δεκεμβρίου 2017 και θα συμπληρώσουν το «Τραπέζι Αφηγήσεων» κατά τη διάρκεια της δράσης.

Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα βρουν το αντικείμενο τους στο «Τραπέζι Αφηγήσεων» και θα έχουν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την Κατερίνα Ζαχαροπούλου σε μια αφήγηση για το σπίτι, τα δωμάτια, τη συνθήκη μέσα από την οποία βιώνουμε την καθημερινότητα, τις μνήμες των σπιτιών, τα σπίτια που ονειρευόμαστε ή αυτά που εγκαταλείψαμε, σε μια ειδική εγκατάσταση που θα φιλοξενηθεί στον ιδιαίτερο χώρο της Βίλλας Πετρίδη, 21-22 Δεκεμβρίου 2017.

Συγκέντρωση αντικειμένων

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου - Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών

Αγίου Δημητρίου 159α

Τρίτη 9:00-14:00, Τετάρτη 9:00-14:00 & 17:00-21:00, Πέμπτη & Παρασκευή 9:00-14:00, Σάββατο & Κυριακή 10:00-18:00

Διαδραστική εγκατάσταση-περφόρμανς

Πέμπτη 21 & Παρασκευή 22 Δεκεμβρίου 2017

Βίλλα Πετρίδη, Αναγεννήσεως 10

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.