Προς υποβάθμιση το Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας;

4.5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.50 (4 Ψήφοι)

Προς υποβάθμιση το Τμήμα Φωτογραφίας του ΤΕΙ Αθήνας;

Ύστερα από τριάντα και πλέον χρόνια από την ίδρυση του μοναδικού Τμήματος Φωτογραφίας τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην Ελλάδα, που εδρεύει στο ΤΕΙ Αθηνών, έχει προκληθεί μεγάλη αναστάτωση το τελευταίο διάστημα λόγω της φημολογούμενης υποβάθμισής του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα περιοδικού «Photobusiness Weekly», το Τμήμα Φωτογραφίας κινδυνεύει να χάσει την ανεξαρτησία του και να υποβαθμιστεί σε απλή κατεύθυνση, εντασσόμενο στο Τμήμα Γραφιστικής του υπό σύσταση Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, εξαιτίας της συνένωσης των ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά. Να σημειωθεί ότι το εν λόγω ενδεχόμενο δεν έχει διαψευστεί μέχρι σήμερα από το Υπουργείο Παιδείας.

Αν ισχύουν οι φήμες αυτές, είναι εύλογο να δημιουργούνται ουκ ολίγες απορίες, καθώς η πορεία του Τμήματος Φωτογραφίας όχι μόνο κρίνεται επιτυχημένη, αλλά η ζήτησή του έχει αυξηθεί αισθητά τα τελευταία χρόνια.

Το Τμήμα Φωτογραφίας και Οπτικοακουστικών, όπως είναι η πλήρης ονομασία του, στις περσινές Πανελλήνιες ήταν μακράν πρώτο στις προτιμήσεις του συνόλου των υποψηφίων όλων των σχολών και όλων των ειδικοτήτων με 15.840 να το έχουν επιλέξει στο μηχανογραφικό τους και στις φετινές τρίτο με 12.250 συνολικά προτιμήσεις. Στις φετινές Πανελλήνιες, μάλιστα, η βάση εισαγωγής σημείωσε νέα άνοδο της τάξεως του 6% (13.148 μόρια)

Παράλληλα, στο Τμήμα λειτουργεί με πλήρη επιτυχία εδώ και δύο χρόνια Μεταπτυχιακό Τμήμα Σπουδών, αλλά και ειδικευμένο εργαστήριο το οποίο διοργανώνει σεμινάρια και workshops, ανοιχτά σε όλους, αποφέροντας έσοδα στα ταμεία του Ιδρύματος.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να αναφερθεί ότι το Τμήμα έχει περάσει με εγκωμιαστικά σχόλια από αξιολόγηση διεθνούς επιτροπής ειδικευμένων καθηγητών.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.