Οι σχολές των καναλιών τροφοδότες τσάμπα εργατικού δυναμικού

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Οι σχολές των καναλιών τροφοδότες τσάμπα εργατικού δυναμικού

Ωραίο κόλπο αυτό που έχουν βρει κάποια μέσα ενημέρωσης για να εξασφαλίζουν φθηνό ή δωρεάν (αρκετές φορές) εργατικό δυναμικό. Φτιάχνουν μια σχολή δημοσιογραφίας και εκμεταλλεύονται το φοιτηταριό για τις χαμαλοδουλειές (κυρίως), στο πλαίσιο της πρακτικής εξάσκησης. Το έκαναν κυρίως αθηναϊκά κανάλια και γνωστός ραδιοφωνικός σταθμός για χρόνια με μεγάλη επιτυχία, σε τέτοιο σημείο που κάποια στιγμή άνοιξε παρόμοια σχολή μέχρι και ο Καρατζαφέρης.

Όσο η κρίση βαθαίνει βέβαια, η συγκεκριμένη μέθοδος εφαρμόζεται ακόμα περισσότερο και επεκτείνεται δειλά-δειλά στην υπόλοιπη Ελλάδα. Μάλιστα, όπως μαθαίνουμε, ετοιμάζεται και το Creta TV να μπει στο παιχνίδι της εκπαίδευσης, καθώς ιδρύει εργαστήρι δημοσιογραφίας με την ονομασία «Creta Media Lab», στο οποίο θα διδάσκουν γνωστοί δημοσιογράφοι όπως οι Αντώνης Λιάρος, Βασίλης Σκουντής, Αντιγόνη Ανδρεάκη και Ανδρέας Κριτσωτάκης.

Κάπως έτσι, λοιπόν, καταλήγουμε στο εξής παράδοξο: μπορεί η αγορά εργασίας στον τομέα της δημοσιογραφίας να είναι προ πολλού κάτι παραπάνω από κορεσμένη, μπορεί η κατάσταση να χειροτερεύει συνεχώς και ειδικά τώρα που μένουν στο δρόμο ένα σωρό δημοσιογράφοι μετά τα «λουκέτα» σε αρκετά μέσα ενημέρωσης, αλλά την ίδια στιγμή οι σχολές δημοσιογραφίας που υπόσχονται επαγγελματική αποκατάσταση πληθαίνουν και οι απόφοιτοι δημοσιογραφίας (μαζί με τους ανέργους) πολλαπλασιάζονται.

Πείτε μας, σας παρακαλούμε, αμφιβάλετε ακόμα για το αν ζούμε στη χώρα του παραλόγου;

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.