Πληρώνουν για να δουλεύουν

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Πληρώνουν για να δουλεύουν

Λέγαμε σε προηγούμενο θέμα μας για τον τρόπο που κάποια κανάλια και μέσα ενημέρωσης βγάζουν τη δουλειά στο τσάμπα μέσω των σχολών δημοσιογραφίας που έχουν ιδρύσει, αλλά το πιο ωραίο που μάθαμε προέρχεται από τον χώρο του διαδικτύου.

Κάποια στιγμή, αν θυμάστε, είχε γίνει μεγάλος ντόρος με αγγελία που ζητούσε «αρθρογράφο» για να «ανεβάζει» copy-paste κείμενα σε ημερήσια βάση με μισθό γύρω στα 100 ευρώ το μήνα. Η ανθρώπινη ευρηματικότητα, ωστόσο, είναι αστείρευτη κι έτσι κάποιοι πονηροί έστησαν επιχείρηση με ιστότοπο απόψεων, στον οποίο όσοι γράφουν θα πρέπει να… πληρώνουν 20 ευρώπουλα για κάθε κείμενό τους!

Ναι, καλά διαβάσετε, η ιδιοκτησία δεν προσλαμβάνει δημοσιογράφους που πρέπει να τους πληρώνει, ούτε καν προτιμάει να κάνει απλώς τη δουλειά με μικρότερο κόστος, αλλά σκέφτηκε κάτι καλύτερο: ότι μπορεί να βγάζει κέρδος κιόλας από πάνω, εκμεταλλευόμενη νέους κυρίως δημοσιογράφους, που θέλουν να αναδειχθούν. Το επιχείρημα, μάλιστα, που προβάλλεται προς όσους απορούν είναι ότι σε τέτοιες εποχές κρίσης, που δύσκολα μπορεί κανείς να βρει εργασία στον δημοσιογραφικό χώρο, η εργοδοσία δίνει τουλάχιστον την ευκαιρία στους συντάκτες να προβάλουν τις ιδέες τους.

Όχι, δεν γίνεται σε κάποια μακρινή χώρα του κόσμου όλο αυτό, αλλά στην Ελλάδα του 2016. Θέλουμε να λέμε ότι είμαστε και Ευρωπαίοι, τρομάρα μας...

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;
Tags:

Please publish modules in offcanvas position.