Όταν ο «βασιλιάς» Έλβις Πρίσλεϊ βίωνε την αποτυχία

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Όταν ο «βασιλιάς» Έλβις Πρίσλεϊ βίωνε την αποτυχία

Λένε πως η αποτυχία είναι απαραίτητη για την ίδια την επιτυχία και πως αν δεν αποτύχεις δε θα μπορέσεις ποτέ να γευτείς την ολοκληρωτική χαρά της επιτυχίας. Και αυτό επιβεβαιώνεται και από τις ίδιες τις καριέρες διάσημων ανθρώπων οι οποίοι αν και έγιναν μύθοι κα θεωρήθηκαν σύμβολα, βίωσαν στα πρώτα τους βήματα την απόρριψη και την αποτυχία.

Ποιος δε γνωρίζει τον ένα και μοναδικό Έλβις Πρίσλεϊ, το μουσικό σύμβολο του 20ου αιώνα που άλλαξε την εποχή του και θεωρήθηκε πολιτιστικό σύμβολο; Είναι εκείνος που δημιούργησε το ροκ & ρολ ως μουσική τάση της νεολαίας και να απενοχοποιήσει την έντονη  σεξουαλικότητα σε μία εποχή άκρα πουριτανική.

Όταν ο «βασιλιάς» Έλβις Πρίσλεϊ βίωνε την αποτυχία

Και όμως, ακόμα και εκείνος, βίωσε την αποτυχία στα πρώτα του βήματα στη μουσική.  Ο «βασιλιάς» Έλβις στα πρώτα του χρόνια υπήρξε φορτηγατζής, ενώ από εκείνη την εποχή η γκόσπελ μουσική σε συνδυασμό με την έντονη θρησκευτική πίστη της μητέρας του, τον καλλιέργησαν και του έδωσαν το έναυσμα στο να αγαπήσει το τραγούδι.

Σε ηλικία 14 ετών ηχογράφησε το τραγούδι «Happy birthday» σε μία δισκογραφική εταιρεία, για τα γενέθλια της μητέρας του. Ένας παραγωγός μουσικής τότε του είπε πως είναι καλύτερο να εγκαταλείψει τη μουσική και να επιστρέψει στην παλιά του δουλειά.

Όταν ο «βασιλιάς» Έλβις Πρίσλεϊ βίωνε την αποτυχία

Η ιστορία τον διέψευσε κατηγορηματικά, ο Έλβις έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς μορφές το 20ου αιώνα και είναι σίγουρο πως εκείνοι που τον απέρριπταν θα μετάνιωσαν πολύ.

Η ιστορία του Έλβις μας δείχνει πως η απόρριψη όχι μόνο δεν είναι το τέλος, αλλά μπορεί να γίνει μία αρχή για κάτι σπουδαιότερο.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.