Η Πέμυ Ζούνη στο Θέατρο Κάππα: «Αιώνες μακριά από την Αλάσκα»

3.1538461538462 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.15 (13 Ψήφοι)

Αιώνες μακριά από την Αλάσκα

Η Πέμυ Ζούνη επιστρέφει στην θεατρική Αθήνα ύστερα από μακρά απουσία, με έναν μονόλογο από τον Άκη Δήμου, γραμμένο ειδικά για εκείνη, όπως άλλωστε συνέβη  και στο θεατρικό «Μαργαρίτα Γκωτιέ» που μαζί είχαν ανεβάσει την περίοδο 2004-06.

Αυτός ο μονόλογος προηγείται χρονικά αφού πρωτοπαρουσιάστηκε στην πολιτιστική Ολυμπιάδα του 2002.

Μια γυναίκα στα χρόνια της ωριμότητας και της μοναξιάς αναλύει τον εαυτό της, την ήττα της ζωής της και όλα όσα την έφεραν ως εκεί.

Μόνη της σε ένα φουαγιέ ξενοδοχείου, η Βιολέτα περιμένει έναν άνδρα και αφηγείται την ιστορία της. Ζωντανεύουν με βίαιο ρυθμό οι ανεκπλήρωτοι έρωτες, οι άνδρες, η «Αλάσκα», που είναι το άθλιο καμπαρέ στο οποίο δουλεύει. Συνοδεία της επί σκηνής και μοναδικός διάλογος με έναν πιανίστα, που απαντά μονάχα με νότες.

Η Πέμυ Ζούνη κρατά το ενδιαφέρον αμείωτο για 70 λεπτά μόνη της σε μια τεράστια σκηνή. Χορεύει, τραγουδάει και ερμηνεύει έναν τύπο γυναίκας που γνωρίζει πολύ καλά, σε ένα είδος που κατέχει απόλυτα που είναι συγγενές με αυτά της Μαργαρίτας Γκωτιέ και της Μπλάνς Ντυμπούα (Ηρωίδες που ερμήνευσε κατά το παρελθόν και μοιάζουν με το σημερινό της ρόλο).

Γυναίκες πλάσματα ποιητικά που κυλίστηκαν στην λάσπη και που κάποιες στιγμές «κλέβει» από αυτές τις παλαιότερες ερμηνείες της για να χτίσει την τωρινή της σαφώς πιο αδύναμη και αχνή Βιολέτα.

Περιμέναμε την επιστροφή της με κάτι πιο δυνατό, παρά ταύτα ακόμη κι έτσι σαγηνεύει τους θεατές με τον μοναδικό της τρόπο. Μια γυναίκα που γνωρίζει τα όπλα της και παίζει με αυτά ένα απαράμιλλο παιχνίδι γοητείας και σαγήνης, καταφέρνοντας να κερδίσει τις εντυπώσεις, παρά τις αδυναμίες του κειμένου.

INFO
Θέατρο Κάππα - Κυψέλης 2, Αθήνα
Σάββατο 23/10  - Κυριακή 28/11
Τηλ.: 210.8831068

Σχόλια (3)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

..ΣΑΓΗΝΕΥΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΜΗΝΕΙΑ ΤΗΣ Η ΒΓΑΙΝΕΙ ΑΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΧΝΗ..;; ΕΙΝΑΙΗ ΙΔΙΑ ΠΙΟ ΑΔΥΜΑΜΗ Η Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ;
ΠΟΙΟΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΔΥΝΑΜΙΕΣ ΤΟΥ ΚΕΙΜΕΝΟΥ;ΚΛΕΒΕΙ ΑΠΟ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΕΣ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ ΤΗΣ Η ΜΗΠΩΣ ΜΟΙΑΖΕΙ ΑΥΤΗ Η ΗΡΩΙΔΑ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΥΠΟΔΥΘΕΙ;
ΠΟΙΟΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΕΙ; ΠΟΙΟΙ ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ;

SANDRA
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Ρε φίλε τελικά απορώ για ποιό λόγο σου έδωσαν χώρο για να κρίνεις θεατρικές παραστάσεις. Αφού δεν τόχεις γιατι μας βασανίζεις;;

ενας καλλιτέχνης
Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

κ.Δημητρίου μάλλον η συγγένειά σας με το θέατρο πρέπει να είναι πολύ μακρινή , εάν όχι ανύπατκτη. Κακώς σας έδωσαν βήμα να δημοσιοποιείτε τα κείμενά σας. Πολλή χολή κρύβεται στη ψυχή σας γιια κάποιους ανθρώπους του θεάτρου.

Πολίτης
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.