«Ψηλά απ' τη γέφυρα»

2.8571428571429 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 2.86 (14 Ψήφοι)

Ψηλά απ' τη γέφυρα

Ο Γρηγόρης Βαλτινός, μετά την επιτυχημένη του καλοκαιρινή περιοδεία, επιστρέφει στο χειμερινό του «στέκι» τα τελευταία χρόνια, θέατρο «Βρετάνια», όπου για δεύτερη  σεζόν παρουσιάζει το κλασσικό έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ψηλά απ' τη γέφυρα».

Τη σκηνοθεσία κάνει ο ίδιος και παραμένει όμοια με πέρυσι, ενώ έχουν γίνει αρκετές αντικαταστάσεις, που όπως συμβαίνει συνήθως σε τέτοιες περιπτώσεις δεν ωφέλησαν μέχρι στιγμής, αφού χρειάζεται χρόνος για να ενσωματωθούν τα νέα άτομα στην ομάδα.

Ο Έντι (Γ. Βαλτινός) είναι ιταλικής καταγωγής αμερικανός πολίτης, ζει με την σύζυγο του Μπέατρις (Κερασία Σαμαρά) και την Κάθριν (Βίκυ Παπαδοπούλου), την ορφανή ανιψιά της.

Η ήρεμη ζωή τους ταράζεται όταν δύο μακρινά ξαδέλφια της Μπεατρίς από την Ιταλία τους ζητούν να τους φιλοξενήσουν στο διαμέρισμα τους, το πρώτο διάστημα που θα παραμείνουν -παράνομα- στη χώρα.

Τα αδέλφια έρχονται και ενώ αρχικά η φιλοξενία είναι πολύ θερμή, τα πράγματα αλλάζουν όταν ο Έντι αντιλαμβάνεται πως ο μικρότερος αδελφός, ο Ροντόλφο (Νίκος Πουρσανίδης) έχει  ερωτευτεί και γίνεται ζευγάρι με την νεαρή κοπέλα.

Η Μπέατρις προσπαθεί να προλάβει τα γεγονότα συνετίζοντας το κορίτσι αλλά και μιλώντας στον σύζυγο της, η πορεία του όμως είναι προδιαγεγραμμένη προς την καταστροφή και τίποτε δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.

Μια αξιόλογη παράσταση με εξαιρετικές ερμηνείες με προεξέχουσα αυτή του Γ. Βαλτινού σε μαθήματα υποκριτικής σε ένα μεγάλο ρόλο.

Η Κερασία Σαμαρά σπαρακτική στην μεγάλη σκηνή της, της αποκάλυψης της αλήθειας.

Ο Θανάσης Κουρλαμπάς έχτισε εξαίσια τον ρόλο του σικελού με επιβλητικές σιωπές.

Χαριτωμένο και ταιριαστό το νεαρό ζευγάρι και τέλος ο μεγάλος Πέτρος Φυσσούν στο ρόλο του δικηγόρου Αλφιέρι, μας διηγείται την δραματική αυτή  ιστορία.

* Για περιορισμένο αριθμό παραστάσεων (τον Φεβρουάριο θα αντικατασταθεί από το έργο «Αμαντέους» και τον Χ. Παπακαλιάτη)

INFO
Θέατρο Βρετάνια
Είσοδος: 16 - 25 ευρώ
Πέμπτη, Παρασκευή,Σάββατο,Κυριακή: 21.15
Σάββατο, Κυριακή απογευματινή: 18.15
Τετάρτη (λαΐκή): 19.30


Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Γιατι δεν κάνεις απλώς μια παρουσίαση. Ποιά η ανάγκη σου να κρίνεις ; Είσαι καλός στη παρουσίαση και ανεπαρκής στη κριτική.

θεατης
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.