Προς απελευθέρωση οι τιμές των βιβλίων

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Προς απελευθέρωση οι τιμές των βιβλίων

Την απελευθέρωση της τιμής των βιβλίων εξετάζουν τα υπουργεία Ανάπτυξης και Πολιτισμού, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του αρμόδιου υφυπουργού Θανάση Σκορδά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή.

«Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ προτείνεται η απελευθέρωση της τιμής των βιβλίων. Οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου μας σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού μελετούν το θέμα και βρίσκεται υπό αξιολόγηση», αναφέρει ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη, Θωμά Ψύρρα και Γιώργου Κυρίτση.

Όπως υποστηρίζουν οι τρεις βουλευτές, το σύστημα της ενιαίας τιμής βιβλίου αποτρέπει φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, λειτουργεί προστατευτικά υπέρ του αναγνωστικού κοινού, προστατεύει σημαντικά το βιβλίο και διασφαλίζει την ποιότητα της βιβλιοπαραγωγής και τα βιβλιοπωλεία.

Παράλληλα, εκτιμούν ότι μετά την απελευθέρωση των τιμών οι μεγάλες αλυσίδες βιβλιοπωλείων θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μεγαλύτερες εκπτώσεις σε βιβλία ταχείας κυκλοφορίας (best sellers), προσβλέποντας σε γρήγορα κέρδη, με αποτέλεσμα να πάρουν την πελατεία των μικρών βιβλιοπωλείων, τα οποία -αναπόφευκτα- θα βάλουν «λουκέτο».

Σχόλια (1)

Αυτό το σχόλιο ελαχιστοποιήθηκε από τον επόπτη στον ιστότοπο

Απελευθέρωση τιμών στην Ελλάδα σημαίνει - συνήθως αισχροκέρδια!!
Εάν θέλουν να ψηφίσουν κάτι, να στηρίξουν το βιβλίο, να μειώσουν τους δασμούς και να το καταστήσουν προσιτό για όλους σε αυτές τις παράλογες εποχές που ζούμε. Τι θέλουν;;;; να βλέπουν όλους με ένα kindle στα χέρια;;;

ΣΩΤΗΡΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟ
Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.