Οι ομορφότερες ευρωπαϊκές πόλεις τον χειμώνα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (8 Ψήφοι)

Οι ομορφότερες ευρωπαϊκές πόλεις τον χειμώνα

Εάν είστε περίεργοι για το πού να ταξιδέψετε τις ψυχρές μέρες του χρόνου τότε βεβαιωθείτε ότι έχετε δει αυτό τον κατάλογο με τις καλύτερες χειμερινές εκδρομές στην Ευρώπη. Προσέξτε εκεί πάνω το κρύο δεν είναι τόσο γλυκό όσο στην Ελλάδα.

Βιέννη, Αυστρία

Δεν υπάρχει αναμφισβήτητα καμία καλύτερη πόλη στην Ευρώπη για να απολαύσετε ψυχρές χειμωνιάτικες μέρες και νύχτες, από τη Βιέννη. Στην ένδοξη αυτοκρατορική καρδιά του παλιού Habsburg, τα νεοκλασικά παλάτια “κάνουν παρέα” με γραφικές καφετέριες art deco και αμέτρητα αυστριακά μαγαζιά όπου μπορείς να απολαύσεις την μπύρα σου αλλά και αρωματικά εστιατόρια όπου θα έχεις την ευκαιρία να δοκιμάσεις σνίτσελ, ξινολάχανο και μελόψωμο. Και μόλις τελειώσετε την βόλτα σας στην πόλη, γιατί να μην κατευθυνθείτε προς τα δυτικά, όπου τα γήπεδα σκι του Σάλτσμπουργκ είναι εκτεταμένα πάνω από τις βόρειες Άλπεις της χώρας;

Κοπεγχάγη, Δανία

Εάν βρεθείτε στο ψυχρό φαράγγι της Δανίας, σιγουρευτείτε ότι θα κάνετε μια παράκαμψη για την πρωτεύουσα, η οποία είναι αναμφισβήτητα ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς της Ευρώπης τους κρύους μήνες του έτους. Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον επικεντρώνεται στην παραμυθένια αύρα που γεμίζει όλα τα χιονισμένα πάρκα της πόλης τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο, με παγοδρόμια που ξεφυτρώνουν στους κήπους Frederiksberg και εορταστικές αγορές στο Tivoli και στη Christiania. Ωστόσο, η Κοπεγχάγη είναι επίσης φημισμένη για τη χειμερινή φιλοξενία της, τα υπέροχα κόκκινα κρασιά της αλλά και άλλα ροφήματα, τα εστιατόρια με τις ξύλινες καμπίνες για κουβεντούλα με την παρέα.

Γρανάδα, Ισπανία

Η αναρρίχηση για την παρακολούθηση του ηλιοβασιλέματος της Ανδαλουσίας μπορεί να μην φαίνεται σαν ο πιο δελεαστικός προορισμός για χειμερινές διακοπές, όμως η πόλη της Γρανάδας έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες της όλο το χρόνο. Είναι τοποθετημένη στους πρόποδες των βουνών της Σιέρα Νεβάδα, όπου και βρίσκετε το νοτιότερο χιονοδρομικό κέντρο της ηπείρου, το οποίο βρίσκεται απλωμένο στις πλαγιές του Pico del Veleta. Επιπλέον, η πόλη είναι γεμάτη με αξιοθέατα της UNESCO, όπως η κορυφή του λόφου Alhambra, η οποία είναι πιο ελκυστική κατά τη διάρκεια του χειμώνα, γιατί μπορείτε να απολαύσετε την αρχιτεκτονική της ανενόχλητοι από τα φαντασμαγορικά καλοκαιρινά πλήθη της Γρανάδας.

Πράγα, Τσεχία

Ανάμεσα στις εκπληκτικές λιθόστρωτες λωρίδες που απλώνονται από την Πλατεία της Παλιάς Πόλης της Πράγας και τα παγωμένα σπίτια του Castle Hill αλλά και του καθεδρικού ναού του Αγίου Βίτου, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτή η αρχαία σλαβική πρωτεύουσα είναι ένα από τα πιο μαγευτικά χειμωνιάτικα σημεία της Ευρώπης. Τα πλήθη έρχονται εδώ τον Δεκέμβριο για να ψωνίσουν στους εορταστικούς πάγκους της πλατείας Wenceslas snacks & ροφήματα, να δουν τις πράξεις του Μίκουλα στην Παλιά Πόλη ή να υποδεχθούν το νέο έτος με πυροτεχνήματα πάνω από τη Γέφυρα του Καρόλου. Έρχονται επίσης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, για να σηματοδοτήσουν την άφιξη της άνοιξης στο ετήσιο φεστιβάλ Masopust και το Bohemian Carnevale, ή να απολαύσουν αφρώδεις μπύρες.

Κρακοβία, Πολωνία

Από τη στιγμή που πέφτουν τα πρώτα χιόνια στην Κρακοβία, η επιτομή της «χειμωνιάτικης γης» γίνεται μια κατάλευκη πόλη που αντανακλάται μέσα από τις παγωμένες βρύσες του πάρκου Planty, οριοθετείται μέσα από τις ομιχλώδεις πλαγιές του Stare Miasto και περιστρέφετε γύρω από τις εκρηκτικές γοτθικές σπηλιές των αμέτρητων μεσαιωνικών εκκλησιών της πόλης. Φυσικά, υπάρχουν όλα τα πανταχού παρόντα χριστουγεννιάτικα δέντρα, παγοδρόμια και αγορές με χειροτεχνίες για να απολαύσετε.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.