Ένας εναλλακτικός τρόπος να δεις την Αθήνα

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (5 Ψήφοι)

Ένας εναλλακτικός τρόπος να δεις την Αθήνα

Μια πόλη ευλογημένη με πλούσια ιστορία, η Αθήνα, είναι ένας ιδανικός προορισμός ακόμα και αν μένεις στην περιοχή. Εδώ έχουμε έναν κατάλογο με δραστηριότητες, για να την δείτε με έναν τρόπο που δεν περιλαμβάνει μεγάλες ουρές σε μουσεία ή αρχαιολογικούς χώρους και τυπικές τουριστικές τοποθεσίες.

Κάντε μια εναλλακτική εκδρομή γύρω από την Αθήνα

Αν είστε από εκείνους τους επισκέπτες ή ντόπιους που επιθυμούν να δουν την πόλη κάτω από ένα διαφορετικό φως, είστε μέσα για μια απόλαυση; Τα τελευταία χρόνια, πολλές εταιρείες έχουν δημιουργήσει ποικιλία με εναλλακτικές εκδρομές στην Αθήνα. Λάβετε μέρος σε μια από αυτές και ανακαλύψτε τοπικούς καλλιτέχνες, μοναδικές τοποθεσίες και παραδοσιακό φαγητό.

Ανακαλύψτε τους θερινούς κινηματογράφους με την μοναδική θέα

Μπορείτε να αναρωτιέστε ποιο είναι το νόημα να πας σε έναν κινηματογράφο ενώ είσαι τουρίστας, αλλά ας το εξηγήσουμε. Καθώς η Ελλάδα είναι ευλογημένη με ένα ηλιόλουστο κλίμα, το καλοκαίρι είναι η καλύτερη εποχή να απολαύσετε μια ταινία σε εξωτερικό χώρο. Υπάρχει μια πληθώρα υπαίθριων κινηματογράφων, όπου μπορείτε να παρακολουθήσετε τις πιο πρόσφατες κινηματογραφικές ταινίες αλλά και παλαιότερες κλασικές επιτυχίες.

Απολαύστε τη θέα της πόλης χωρίς το πλήθος

Κάποιες ώρες της ημέρας, η Αθήνα μπορεί να γίνει χαοτική. Για να κάνετε ένα διάλειμμα από τη φασαρία της πόλης, αναζητήστε καταφύγιο στο λόφο Στρέφη. Βρίσκεται στην περίφημη γειτονιά των Εξαρχείων και προσφέρει μια πανοραμική θέα στην Αθήνα, την Ακρόπολη μέχρι ακόμη και την Ριβιέρα της Αθήνας. Ο καταπράσινος λόφος είναι ένα μικρό καταφύγιο για να χαλαρώσετε μετά από μια μέρα περιήγησης στα αξιοθέατα. Καλό θα ήταν να μην βρίσκεστε εκεί την νύχτα καθώς η περιοχή δεν είναι καλά φωτιζόμενη.

Εάν είστε λάτρεις της πεζοπορίας, ο Υμηττός, μεσουρανεί στα 1026 χιλιόμετρα και βρίσκεται ανατολικά της Αθήνας. Πηγαίνετε λοιπόν να πάρετε μια δόση φρέσκου αέρα ανεβαίνοντας στο βουνό και απολαμβάνοντας την εκπληκτική θέα της πόλης μέχρι τη θάλασσα. Προσπαθήστε να φτάσετε στο Μοναστήρι της Καισαριανής, ένα βυζαντινό μοναστήρι που χρονολογείται από το 1100.

Κολυμπήστε στα ζεστά νερά

Δεν χρειάζεται να πάμε σε κάποιο νησί ή να περιμένουμε τις καλοκαιρινές εκδρομές μας για να κάνουμε μπάνιο. Μπορείτε να χαρείτε τα νερά της Ελλάδας ακόμα και στην Αθήνα. Είτε επισκέπτεστε την πόλη κατά τη διάρκεια της άνοιξης, είτε επιθυμείτε να ζήσετε κάτι διαφορετικό ως ντόπιος, μια άλλη επιλογή είναι μια εκδρομή στη λίμνη Βουλιαγμένης. Σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το κέντρο, η λίμνη έχει θερμοκρασία 24 ° C χάρη στις υπόγειες θερμές πηγές. Το νερό της, γεμάτο με μέταλλα και άλατα πιστεύεται ότι θεραπεύει πολλές ασθένειες και δερματικά προβλήματα. Εκτός αυτού, η λίμνη Βουλιαγμένης φιλοξενεί επίσης μια σειρά εκδηλώσεων όπως θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες κα. Φυσικά μπορείτε να απολαύσετε καφέ ή φαγητό αν το επιθυμείτε.

Πηγαίνετε νότια

Ενώ για πολλούς, ο Πειραιάς είναι συνώνυμο της νησιωτικής πύλης, το νότιο προάστιο αποτελούσε μια ξεχωριστή πόλη προτού ενσωματωθεί στην πρωτεύουσα. Κάντε μια βόλτα στη Καστέλα, όπου θα συναντήσετε τα γραφικά νεοκλασικά αρχοντικά και θα απολαύσετε τη θέα στο Μικρολίμανο. Το μικρολίμανο φιλοξενεί μια τέλεια μαρίνα όπου μπορείτε να απολαύσετε νόστιμα, φρέσκα θαλασσινά και ψάρια αλλά και πολύ ωραία καλά ελληνικά κρασιά. Ο Πειραιάς φιλοξενεί επίσης το όμορφο Δημοτικό Θέατρο, που χτίστηκε το 1880 από τον αρχιτέκτονα Ιωάννη Λαζαρίμο, ένα αρχαιολογικό μουσείο και ένα ναυτικό μουσείο. Πάρτε το χρόνο να εξερευνήσετε και τη Μαρίνα Ζέας και να απολαύσετε ένα ποτό σε ένα από τα πολλά μπαρ της.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.