Ποια είναι η θρεπτική αξία των ξηρών καρπών;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (16 Ψήφοι)

Ποια είναι η θρεπτική αξία των ξηρών καρπών;

Οι ξηροί καρποί αποτελούν μία από τις πιο συνηθισμένες διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων. Συνοδεύουν το ποτό μας, το παγωτό και διάφορα γλυκίσματα ή καταναλώνονται απλώς σκέτοι.

Πόσα όμως γνωρίζουμε για τη διατροφική τους αξία και την ευεργετική τους δράση;

Ας δούμε λεπτομερώς τον διατροφικό πλούτο μερικών ξηρών καρπών:

• Αμύγδαλα: Τα αμύγδαλα είναι πλούσια σε βιταμίνη Ε και Β2 η οποία καταπολεμά προβλήματα στο δέρμα και τους βλεννογόνους. Αν θέλετε να έχετε νεανικό και υγιές δέρμα, να τα προτιμάτε!

Αμύγδαλα

• Καρύδια: Τα καρύδια είναι μία από τις καλύτερες πηγές Ω3 λιπαρών οξέων στη φύση. Προσφέρουν ισχυρή αντιοξειδωτική προστασία και συμβάλλουν στη μείωση της κακής χοληστερόλης (LDL ) στον οργανισμό.

Καρύδια

• Φιστίκια: Τα φιστίκια είναι μία εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β (νιασίνη, φυλλικού οξέος, Β3), συμβάλλοντας  στην τόνωση του οργανισμού και την υγεία του δέρματος.

Φιστίκια

Το μόνο που πρέπει να προσέχουμε στην κατανάλωση ξηρών καρπών είναι να τους απολαμβάνουμε με μέτρο, διότι είναι εξαιρετικά θερμιδογόνοι! Εξαιρώντας αυτό το γεγονός, παραμένουν μία σπουδαία τροφή που όταν καταναλώνεται σε λογικές ποσότητες, προστατεύει την υγεία μας από πολλά και διάφορα προβλήματα.

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.