Βρίσκεστε εδώ: ΑΡΧΙΚΗ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πολύ εύκολη και ωραιότατη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο για να φτιάξετε στα παιδάκια σας την τέλεια σπιτική πραλίνα φουντουκιού! Θα χρειαστούμε: -  200 γρ. φουντούκια -  100 γρ. ζάχαρη -  150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος -  125 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου Πώς το κάνουμε: Κατ' αρχάς, βάζουμε τα φουντούκια στον φούρνο…

Σπιτικό παγωτό μόνο με ένα υλικό και χωρίς θερμίδες

Φτιάξτε τέλειο σπιτικό παγωτό χωρίς παγωτομηχανή και μόλις με ένα υλικό! Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι 4-5 μπανάνες ή όσες τέλος πάντων εσείς επιθυμείτε, ανάλογα με την ποσότητα παγωτού που θέλετε να κάνετε. Η διαδικασία είναι απλούστατη: Ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε κομματάκια και βάλτε τα στην κατάψυξη. Μόλις παγώσουν,…

Παγωτό σοκολάτα με Πτι-Μπερ

Πρώτα-πρώτα, χτυπάμε στο μίξερ τα δύο κουτιά γάλα και τις βανίλιες με το Morfat για 15 λεπτά. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ και το τοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου μισή ώρα. Σπάμε τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια και λιώνουμε τη σοκολάτα σε ένα μικρό μπολ, ενώ στη συνέχεια βγάζουμε από το ψυγείο το μείγμα του παγωτού και το χτυπάμε…

Είναι το μέλι φυσικό ή νοθευμένο; Δείτε πως μπορείτε να το διαπιστώσετε…

Στην αγορά κυκλοφορούν ένα σωρό είδη και ποιότητες μελιού σε ποικίλες τιμές, ωστόσο δεν είναι όλα τους 100% φυσικά, πράγμα που ίσως δεν μπορείτε να διακρίνετε με μια πρώτη ματιά. Ευτυχώς, υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να το διαπιστώσετε πολύ εύκολα, ώστε την επόμενη φορά που θα αγοράσετε να ξέρετε. Προκειμένου να το πράξετε, θα πρέπει να…

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού σε μόλις 5 λεπτά από τον Άκη Πετρετζίκη

Αρχικά, χτυπάμε τα φουντούκια με το λάδι στο μπλέντερ. Μόλις γίνουν σαν αλοιφή, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια (αν θέλουμε) και το κακάο. Συνεχίζουμε τώρα να χτυπάμε για λίγη ώρα μέχρι η πραλίνα μας να σφίξει ελαφρώς. Μόλις τελειώσουμε, τη βάζουμε σε βαζάκια και τη διατηρούμε εντός ή εκτός ψυγείου, ανάλογα με το πόσο σφιχτή τη θέλουμε.

Γλυκό του κουταλιού πορτοκάλι

Αρχικά, ξύνουμε τα πορτοκάλια ελαφρά στον τρίφτη για να φύγει το λεπτό στρώμα της φλούδας τους και μετά τα πλένουμε καλά. Τα βάζουμε για 1 περίπου ώρα σε κατσαρόλα, ενώ στη συνέχεια τα σουρώνουμε και τα βράζουμε για 15 λεπτά σε καθαρό νερό. Αμέσως μετά, τα αουρώνουμε ξανά και τα βράζουμε για ένα ακόμα 15λεπτο, ώστε να ξεπικρίσουν…

Ξεχωρίστε πανεύκολα τον κρόκο από το ασπράδι

Σε περίπτωση που δεν έχετε ειδικό «κουτάλι» για να ξεχωρίζετε το ασπράδι από τον κρόκο, υπάρχει ένα πολύ καλό κόλπο για να το κάνετε και χωρίς αυτό μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα. Το μόνο που θα χρειαστείτε είναι ένα άδειο πλαστικό μπουκάλι νερού και τα υπόλοιπα είναι πολύ εύκολα! Δείτε πως ακριβώς γίνεται στο παρακάτω βίντεο…

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Αφού κοσκινίσουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού. Στη συνέχεια, διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε μέσα το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. Η ζύμη μας πρέπει…

Δεν φούσκωσε το κέικ; Δείτε εδώ τι κάνατε λάθος…

Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο το κέικ που επιχειρήσατε να φτιάξετε δεν φούσκωσε αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα ο κόπος σας να πάει χαμένος, διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να έφταιξε για να μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος. Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι για μια τέτοια αποτυχία είναι οι εξής: 1. Στην προσπάθειά μας να κάνουμε το κέικ πιο διαιτητικό,…

Σως γιαουρτιού

Φίλε αναγνώστη, μόλις παρήγγειλες μια πίτα γύρο απ’ όλα και η κοπέλα σου 1 καλαμάκι κοτόπουλο; Σου παραπονιέται ότι είναι άνοστο; Μετράει τις μπουκιές σου; Τα νεύρα σου έχουν αρχίσει να τεντώνουν; Σου έχω τη λύση και για να σταματήσει την γκρίνια και για να σε βλέπει σαν τον ιδανικό άντρα (όχι φυσικά ότι δεν είσαι!). Πιάσε λοιπόν μολύβι…

Γαρίδες σαγανάκι με φέτα

Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, έτσι ώστε να αρχίσει να πήζει η σάλτσα. Καθώς φτιάχνουμε τη σάλτσα,…

Δύο βασικοί κανόνες για να σερβίρετε σωστά το κρασί στους καλεσμένους σας

Θα έχετε καλεσμένους στο σπίτι και σκοπεύετε να συνοδεύσετε το φαγητό με κόκκινο ή λευκό κρασί; Αν ναι, θυμηθείτε τους δύο παρακάτω απλούς αλλά βασικούς κανόνες… Το λευκό κρασί πρέπει να σερβίρεται πολύ κρύο, οπότε θα πρέπει να το βγάλετε από το ψυγείο μόλις 15 λεπτά πριν το σερβίρισμα. Απ’ την άλλη πλευρά, το κόκκινο κρασί πρέπει να…

Πεντανόστιμη σπιτική πίτσα

Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και ζυμώνουμε καλά για περίπου 5 λεπτά. Μόλις τελειώσουμε, το σκεπάζουμε από πάνω με μια πετσέτα και αφήνουμε το ζυμάρι για 20 λεπτά να φουσκώσει. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο, παίρνουμε το ένα κομμάτι και το πλάθουμε στο μέγεθος του ταψιού που θα χρειαστούμε για την πίτσα μας.…

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Αρχικά, ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια στον τρίφτη για να αφαιρέσουμε το κίτρινο μέρος του φλοιού. Μόλις το πράξουμε, κόβουμε ένα μικρό «καπάκι» από πάνω κι ένα από κάτω. Χαράσσουμε τη φλούδα σε 4-6 φέτες (ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών) και τις αφαιρούμε προσεκτικά. Τις τυλίγουμε σε μικρά ρολά και, με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας, τις…

Πώς να απομακρύνεις τη μυρωδιά του καμένου λαδιού μετά το τηγάνισμα

Είναι αλήθεια ότι η μυρωδιά του καμένου λαδιού που μένει στην κουζίνα μετά το τηγάνισμα είναι απίστευτα άσχημη και ενοχλητική. Και όχι μόνο αυτό, αλλά είναι και πολύ επίμονη, αφού η μυρωδιά συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στο σπίτι για ώρες παρ’ ότι εσύ μπορεί να έχεις ανοίξει παράθυρα και μπαλκονόπορτες! Τι μπορείς να κάνεις για να την…

Το ξέρατε ότι δεν πρέπει ΠΟΤΕ να πλένετε το κοτόπουλο πριν το μαγειρέψετε;

Πιθανότατα οι περισσότεροι δεν το γνωρίζατε (ούτε κι εμείς για να είμαστε ειλικρινείς!), αλλά το πλύσιμο του κοτόπουλου πριν από το μαγείρεμα είναι κάτι που δεν συνιστάται. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, το νερό όχι μόνο δεν σκοτώνει τα βακτήρια, αλλά, αντίθετα, βοηθά στη μεταφορά ακόμα περισσότερων από την κουζίνα, το νεροχύτη ή και εσάς…
Συνταγές, Φαγητά, Γλυκά, Tips | ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ

Back in Time

Αφιέρωμα: Μάνος Κατράκης (1908-1984)

Ο Μάνος Κατράκης υπήρξε από τους μεγαλύτερους έλληνες ηθοποιούς…

Αφιέρωμα: Δημήτρης Χορν (1921-1998)

Ο Δημήτρης Χορν γεννήθηκε το 1921, στην Αθήνα, ήταν γόνος γνωστής και…

Οι χειρότερες ταινίες όλων των εποχών

Αν έχετε σαδομαζοχιστικές τάσεις και θέλετε για κάποιον ακατανόητο…

Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο ποιητής της ανθρώπινης περιπέτειας

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή Για το Θόδωρο Αγγελόπουλο, το…

Δέσπω Διαμαντίδου (1916-2004)

Η Δέσπω Διαμαντίδου υπήρξε εκ των σημαντικοτέρων Ελληνίδων ηθοποιών…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent