Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

4.1290322580645 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.13 (31 Ψήφοι)

Γλυκό του κουταλιού λεμόνι

Θα χρειαστούμε:

- 2 κιλά λεμόνια χοντρόφλουδα
- 2 κιλά ζάχαρη 
- 5 κούπες νερό
- 1/2 κούπα γλυκόζη
- 2 κουταλιές χυμό λεμονιού

Πώς το κάνουμε:

Ξύνουμε ελαφρά τα λεμόνια στον τρίφτη για να αφαιρέσουμε το κίτρινο μέρος του φλοιού. Μόλις το πράξουμε, κόβουμε ένα μικρό «καπάκι» από πάνω κι ένα από κάτω. Χαράσσουμε τη φλούδα σε 4-6 φέτες (ανάλογα με το μέγεθος των λεμονιών) και τις αφαιρούμε προσεκτικά. Τις τυλίγουμε σε μικρά ρολά και, με τη βοήθεια μιας χοντρής βελόνας, τις περνάμε σε βαμβακερή κλωστή σαν κομπολόι.

Βάζουμε τώρα τις φλούδες μέσα σε νερό για ένα 24ωρο και τις αφήνουμε να ξεπικρίσουν. Αμέσως μετά, τις στραγγίζουμε και χύνουμε το νερό. Τις βάζουμε στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό και τις σιγοβράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαλακώσουν. Ακολούθως, αφαιρούμε τις κλωστές, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι (γύρω στα 20-30 λεπτά).

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη το γλυκό έως την επόμενη μέρα. Σε περίπτωση που το σιρόπι αραιώσει, ξαναβράζουμε μέχρι να δέσει και πάλι. Προσθέτουμε επίσης τη γλυκόζη και το χυμό λεμονιού, το αφήνουμε να πάρει μια βράση, και αποσύρουμε από τη φωτιά οριστικά. Βάζουμε το γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα και μόλις κρυώσει το αποθηκεύουμε στο ψυγείο.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.