Γαρίδες σαγανάκι με φέτα
- tempo team
- ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Θα χρειαστούμε:
Πώς το κάνουμε:
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι για 5 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά το κρεμμύδι, το σκόρδο και το μπούκοβο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 φλιτζάνι κρύο νερό. Αφού ξεκινήσει ο βρασμός, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγομαγειρεύουμε για 15 περίπου λεπτά, ανακατεύοντας πού και πού, έτσι ώστε να αρχίσει να πήζει η σάλτσα.
Καθώς φτιάχνουμε τη σάλτσα, καθαρίζουμε τις γαρίδες από κεφάλια και κελύφη και αφαιρούμε τις μαύρες ίνες στη ράχη τους. Τις βάζουμε κι αυτές στο τηγάνι και συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε για 5 ακόμη λεπτά. Τέλος, αφού ρίξουμε επίσης τη φέτα και το μαϊντανό, αποσύρουμε από τη φωτιά και αλατοπιπερώνουμε.