Δεν φούσκωσε το κέικ; Δείτε εδώ τι κάνατε λάθος…
- tempo team
- ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ
Αν αναρωτιέστε για ποιο λόγο το κέικ που επιχειρήσατε να φτιάξετε δεν φούσκωσε αυτή τη φορά, με αποτέλεσμα ο κόπος σας να πάει χαμένος, διαβάστε παρακάτω τι μπορεί να έφταιξε για να μην ξανακάνετε το ίδιο λάθος.
Οι 5 πιο συνηθισμένοι λόγοι για μια τέτοια αποτυχία είναι οι εξής:
1. Στην προσπάθειά μας να κάνουμε το κέικ πιο διαιτητικό, ρίχνουμε λιγότερη ζάχαρη στο μείγμα από αυτή που γράφει η συνταγή.
2. Καμιά φορά τεμπελιάζουμε λιγάκι και δεν χτυπάμε όσο πρέπει το μείγμα πριν το βάλουμε στη φόρμα.
3. Ο φούρνος είναι σε χαμηλότερη θερμοκρασία απ’ ότι πρέπει.
4. Είτε η ποσότητα του μπέικιν πάουντερ είναι λιγότερη απ’ ότι πρέπει, είτε αυτό που χρησιμοποιήσαμε είναι αρκετά παλιό και έχει ξεθυμάνει.
5. Το βούτυρο που χρησιμοποιήσαμε ήταν πολύ μαλακό.