Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

4.046511627907 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 4.05 (43 Ψήφοι)

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Θα χρειαστούμε:

- 900 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 240 γρ. ελαιόλαδο
- 240 γρ. σπορέλαιο
- 50 γρ. κονιάκ
- 200 γρ. ζάχαρη
- 2 κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. γαρύφαλλο
- Ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
- 160 γρ. χυμός φρέσκο πορτοκάλι
- 1 κ.γ. σόδα μαγειρική

Για το σιρόπι:

- 400 γρ. ζάχαρη
- 400 γρ. νερό
- 400 γρ. μέλι θυμαρίσιο
- ½ λεμόνι ακέρωτο
- Αλεσμένο φυστίκι Αιγίνης ή καρύδι

Πώς το κάνουμε:

Αφού κοσκινίσουμε σε ένα μπολ το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο, το κονιάκ, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο και το ξύσμα πορτοκαλιού.

Στη συνέχεια, διαλύουμε την σόδα στον χυμό και την προσθέτουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε με το σύρμα, ρίχνουμε επίσης το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά. 

Η ζύμη μας πρέπει να γίνει λαδερή και απαλή. Μόλις είναι έτοιμη, παίρνουμε λίγη ποσότητα (σε μέγεθος καρυδιού) και πλάθουμε μικρά μελομακάρονα, τα οποία τοποθετούμε σε λαμαρίνες. 

Κάνουμε σχέδια με ένα πιρούνι στην επιφάνεια και ψήνουμε για περίπου 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς στον αέρα, μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά. 

Βάζουμε τώρα τα υλικά για το σιρόπι σε μια κατσαρόλα και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Αφήνουμε για 3 λεπτά ακόμα, ξαφρίζουμε και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στο 1.

Τέλος, βουτάμε στο σιρόπι τα μελομακάρονα από κάθε πλευρά για περίπου 20 δευτερόλεπτα και πασπαλίζουμε από πάνω με φιστίκι ή καρύδι.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.