Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

( 3 Ψήφοι )
Σύνταξη-επιμέλεια: tempo team | Σάββατο, 04.02.17 23:33
 

Σπιτική πραλίνα φουντουκιού για το ψωμί από τον Στέλιο Παρλιάρο

Πολύ εύκολη και ωραιότατη συνταγή από τον Στέλιο Παρλιάρο για να φτιάξετε στα παιδάκια σας την τέλεια σπιτική πραλίνα φουντουκιού!

Θα χρειαστούμε:

-  200 γρ. φουντούκια
-  100 γρ. ζάχαρη
-  150 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
-  125 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου

Πώς το κάνουμε:

Κατ' αρχάς, βάζουμε τα φουντούκια στον φούρνο (συμβατικό ή μικροκυμάτων) και τα ζεσταίνουμε. Ταυτόχρονα, ρίχνουμε λίγη ζάχαρη σε ένα αντικολλητικό τηγάνι (που προηγουμένως το έχουμε αφήσει να κάψει σε μέτρια φωτιά) και ανακατεύουμε με μια κουτάλα. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε λίγη ακόμη και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία έως ότου τη χρησιμοποιήσουμε όλη και σχηματιστεί μια σκουρόξανθη καραμέλα.

Αδειάζουμε ακολούθως στο τηγάνι τα ζεστά φουντούκια και ανακατεύουμε για λίγο, προκειμένου να καλυφθούν από την καραμέλα και να ξεχωρίσουν μεταξύ τους, αλλά προσέχουμε να μην καθυστερήσουμε πολύ για να μην καεί η καραμέλα και μας πικρίσει.

Τοποθετούμε τα φουντούκια σε μια λαδόκολλα, με τρόπο ώστε να είναι το ένα δίπλα στο άλλο και τα αφήνουμε να κρυώσουν για να δημιουργηθεί ένα ενιαίο σκληρό κομμάτι. Μόλις αυτό συμβεί, σπάμε το κομμάτι σε μικρότερα και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα στο μπλέντερ έως ότου γίνουν σκόνη και μετά πηχτή κρέμα (δηλαδή πραλίνα!).

Στο τελικό στάδιο, ρίχνουμε σε μια κατσαρόλα λίγο νερό και βάζουμε μέσα ένα μεταλλικό μπολ (μπεν μαρί). Βράζουμε το νερό, ρίχνουμε στο μπολ την κουβερτούρα (τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια) και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει. Αμέσως μετά, αποσύρουμε από το μπεν μαρί και ανακατεύουμε το μείγμα της κουβερτούρας με την πραλίνα φουντουκιού. Μόλις το μείγμα κρυώσει ελαφρώς και γίνει πλέον χλιαρό, προσθέτουμε το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε.

Αυτό ήταν! Η τέλεια πραλίνα φουντουκιού που φτιάξαμε με την εξαιρετική συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου είναι έτοιμη, οπότε τώρα μπορούμε να την απολαύσουμε και να την αποθηκεύσουμε στα βάζα μας. Δεν χρειάζεται ψυγείο, αλλά φροντίζουμε οπωσδήποτε να τη διατηρήσουμε σε δροσερό μέρος.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το tempo.gr παρακαλεί του φίλους αναγνώστες του να γράφουν με ελληνικούς και όχι με λατινικούς χαρακτήρες (greeklish), όπως επίσης να αποφεύγουν και την υπερβολική χρήση κεφαλαίων γραμμάτων. Ο χώρος των σχολίων προσφέρεται σε όλους για να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, χωρίς καμία λογοκρισία από την πλευρά των Διαχειριστών, αρκεί η διατύπωση να βρίσκεται πάντοτε σε κόσμια πλαίσια. Επισημαίνεται ότι όσα σχόλια είναι συκοφαντικά, προσβλητικά, υβριστικά ή περιέχουν προσωπικά δεδομένα, συνδέσμους προς πορνογραφικό υλικό ή κάθε είδους άσεμνο και απαγορευμένο περιεχόμενο, θα διαγράφονται αυτομάτως.


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

Περισσότερα Θέματα:

Η ατυχία του αιώνα

Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ένας αθλητής που συμμετείχε στο Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στην Ιρλανδία, αντιμετωπίζοντας ένα απρόοπτο που πραγματικά δεν έχει προηγούμενο. Συγκεκριμένα, λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού στα 800 μέτρα και ενώ βρισκόταν μπροστά από τους υπόλοιπους αθλητές, εκτοξεύτηκε και μπλέχτηκε στα πόδια του…

Δωρεάν αγγελίες ακινήτων

Θέλεις να αγοράσεις ή να πουλήσεις ακίνητο; Το findhome.gr ειναι μια σύγχρονη «ιντερνετική εφημερίδα» αγγελιών, που φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα χρήσιμο εργαλείο για όλους όσους πωλούν ή επιθυμούν να αγοράσουν κάθε λογής ακίνητο, είτε πρόκειται για διαμερίσματα και μονοκατοικίες, είτε για επαγγελματικούς χώρους ή κτήματα.  Το…

Εξακολουθεί να «καλπάζει» η οικονομία της Ισλανδίας

Αν και πριν πέντε χρόνια η Ισλανδία ήταν η χώρα που επλήγη περισσότερο από την οικονομική κρίση, σήμερα παρουσιάζει μια οικονομική ανάκαμψη που δεν έχει προηγούμενο. Τη στιγμή που σχεδόν στο σύνολο της Ευρώπης το ΑΕΠ παραμένει σταθερό όταν δεν συρρικνώνεται, η οικονομία της γνωρίζει σταθερούς ρυθμούς ανάπτυξης 5%. Μάλιστα, ο κεντρικός…

1ο Πανελλήνιο Προπτυχιακό Συνέδριο Φιλοσοφίας

Με πρωτοβουλία του περιοδικού Gavagai, του περιοδικού Απόπειρες Φιλοσοφίας, του περιοδικού Καλειδοσκόπιο και φοιτητών/τριών των τμημάτων Μεθοδολογίας, Ιστορίας και Θεωρίας των Επιστημών (ΕΚΠΑ), Φιλοσοφικών και Κοινωνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Κρήτης, του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης (ΕΚΠΑ), του Τμήματος Κοινωνικής…

Πέντε επαγγελματικοί κλάδοι με μέλλον και θέσεις εργασίας

Οι πέντε τομείς που θα έχουν θετικές προοπτικές απασχόλησης στην Ελλάδα μέχρι το 2025 είναι το Real Estate, οι ξενοδοχειακές υποδομές και εστίαση, η Πληροφορική, οι Πωλήσεις και η Διοίκηση Επιχειρήσεων, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (CEDEFOP). Αντίθετα, στη γεωργία, την αλιεία και…

Διάσημοι ξένοι ηθοποιοί τότε και τώρα (PHOTOS)

Όπως ένα ποτάμι κυλάει αδιάκοπα, έτσι και ο χρόνος περνάει και πίσω δεν γυρνάει, χωρίς να κάνει εξαιρέσεις για κανένα πλάσμα πάνω στη γη. Στον χρόνο δεν μπορεί κανείς να αντισταθεί, είτε είναι ο Μητσοτάκης (φτου-φτου), είτε κάποιος αγαπημένος ηθοποιός σαν τους κυρίους που θα δείτε στις παρακάτω φωτογραφίες. Ωστόσο, όπως θα παρατηρήσετε,…

Back in Time

Η γλυκιά ανάμνηση της Μαλβίνας

Και ποιός δεν είχε παρακολουθήσει την Μαλβίνα Κάραλη στις μοναδικές…

Θόδωρος Αγγελόπουλος, ο ποιητής της ανθρώπινης περιπέτειας

Γράφει η Δήμητρα Σμυρνή Για το Θόδωρο Αγγελόπουλο, το…

Οι κορυφαίες ατάκες του παλιού καλού ελληνικού κινηματογράφου (ΒΙΝΤΕΟ)

Όταν φέρνουμε στο μυαλό μας ταινίες του παλιού καλού κινηματογράφου,…

Αφιέρωμα: Δημήτρης Χορν (1921-1998)

Ο Δημήτρης Χορν γεννήθηκε το 1921, στην Αθήνα, ήταν γόνος γνωστής και…

Καρυωτάκης - Πολυδούρη: Μια ιστορία από το παρελθόν...

Είναι φορές που δύσκολα μπορείς να ξεχωρίσεις αν τα γεγονότα που…
Στείλε το άρθρο σου

transparent

transparent