Γιατί η αγκαλιά μας είναι τόσο απαραίτητη;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (21 Ψήφοι)

Γιατί η αγκαλιά μας είναι τόσο απαραίτητη;

Ο πιο εύκολος και άμεσος τρόπος για να δείξουμε σε έναν άνθρωπο την αγάπη μας είναι μία σφιχτή και ζεστή αγκαλιά. 

Όλοι έχουμε νοιώσει τον έντονο συναισθηματικό πόνο που νοιώθουμε να έχει μαλακώσει μετά από μία αγκαλιά. 

Η αγκαλιά είναι φάρμακο το οποίο προστατεύει από το άγχος αλλά και από πολλές σωματικές παθήσεις, όπως αρτηριακή πίεση και η ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας  συστήματος. 

Προστατεύει από τη θλίψη και τη μελαγχολία, ενισχύοντας την αυτοπεποίθηση και το αίσθημα της ασφάλειας. Γιατί όμως συμβαίνει αυτό;

Η εξήγηση είναι απλή: Όταν μας αγκαλιάζουν απελευθερώνεται στον οργανισμό μας η οξυτοκίνη, η οποία είναι η ορμόνη που ευθύνεται για την αίσθηση της προστασίας και ασφάλειας (γνωστή και ως η ορμόνη της αγάπης), ενώ μειώνεται η κορτιζόλη, η οποία είναι υπεύθυνη εξίσου για το στρες και το άγχος. 

Η αγκαλιά είναι απαραίτητη αφού όπως διαπιστώνεται, μειώνει δραστικά το άγχος και την κατάθλιψη, δημιουργώντας ανθρώπους που δεν έχουν παγιδευτεί στο σκοτάδι της απελπισίας. 

Να αγκαλιάζετε λοιπόν ελεύθερα, αλλά και να ζητάτε χωρίς ντροπή να σας αγκαλιάζουν! Η αγκαλιά είναι εκτός από πράξη αγάπης και ένα φάρμακο…

Μαρία Σκαμπαρδώνη

Είμαι Δημοσιογράφος. Εκτός από το tempo.gr, αρθρογραφώ σε πολλά περιοδικά και blogs, όπως είναι ο Κλόουν, το e-Psychology και ο Λόγιος Ερμής.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.