Κι όμως, το πολύ σεξ βλάπτει!

3.75 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 3.75 (4 Ψήφοι)

Κι όμως, το πολύ σεξ βλάπτει!

Το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται στην υπερβολική χρήση του πληκτρολογίου του ηλεκτρονικού υπολογιστή, αλλά και στο πολύ... σεξ, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες.

Όπως αναφέρεται στην επιστημονική επιθεώρηση «Medical Hypotheses», οι ειδικοί θεωρούν ότι η αύξηση της συχνότητας εμφάνισης του συνδρόμου που έχει παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια, ενδέχεται να εξηγείται από την αύξηση της σεξουαλικής δραστηριότητας μετά την κυκλοφορία των φαρμάκων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, «η αύξηση των περιστατικών συνδρόμου καρπιαίου σωλήνα στην Αγγλία σε μεσήλικες και ηλικιωμένους είναι πιθανόν να οφείλεται στην έναρξη κυκλοφορίας των θεραπειών της στυτικής δυσλειτουργίας στα τέλη της δεκαετίας του '90».

Ο φυσιοθεραπευτής Σάμι Μάργκο υποστηρίζει ότι η ιεραποστολική στάση είναι υπεύθυνη για την πρόκληση του συνδρόμου, καθώς ασκείται μεγάλη πίεση στους καρπούς του ατόμου που είναι από πάνω, ενώ η επιδημία της παχυσαρκίας μπορεί να επιδεινώνει περαιτέρω το πρόβλημα, λόγω του επιπλέον βάρους που καλούνται να σηκώσουν οι καρποί.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.