Η κρίση επιδείνωσε την υγεία των Ελλήνων, γράφει ο «Guardian»

1 1 1 1 1 Βαθμολογία 0.00 (0 Ψήφοι)

Η κρίση έχει επηρεάσει αρνητικά την υγεία των Ελλήνων, γράφει η εφημερίδα «Guardian»

Δραματικές είναι οι συνέπειες της κρίσης για την υγεία των Ελλήνων, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian».

Όπως αναφέρεται, οι αλλεπάλληλες περικοπές έχουν αυξήσει τις απόπειρες αυτοκτονιών, τους χρήστες ναρκωτικών και τα κρούσματα AIDS, ενώ την ίδια στιγμή η ζωή των πολιτών της χώρας μας διατρέχει σημαντικό κίνδυνο αφού αρκετοί αδυνατούν να δώσουν χρήματα για φάρμακα και νοσηλεία.

Το έντυπο αναφέρεται επίσης σε μελέτη της βρετανικής ιατρικής επιθεώρησης «Lancet», την οποία υπογράφει ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Κεντικελένης του τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ και ο καθηγητής Μάρτιν ΜακΚι. Σύμφωνα λοιπόν με τους συντάκτες, η αδυναμία πρόσβασης των Ελλήνων στις υπηρεσίες περίθαλψης έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV και από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Όπως προκύπτει, στα τέλη του 2010 υπήρξε κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων από τον ιό HIV, ενώ εκτιμάται ότι το 2011 θα υπάρξει επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων κατά 52%. Επιπλέον, τη χρονική περίοδο 2007 με 2009 διπλασιάστηκαν η βία, οι ανθρωποκτονίες και οι ληστείες, ενώ ταυτόχρονα μειώθηκε κατά περίπου 40% ο αριθμός των δικαιούχων επιδομάτων πρόνοιας εξαιτίας των περικοπών.

Η μελέτη υπογραμμίζει ότι η εικόνα είναι γενικότερα ανησυχητική στην Ελλάδα όσον αφορά τον τομέα της υγείας και προειδοποιεί για μια ενδεχόμενη ελληνική τραγωδία, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου, ιδιαίτερα για τις ευπαθείς ομάδες.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.