Κίνδυνος κατάθλιψης από την πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης;

5 1 1 1 1 1 Βαθμολογία 5.00 (1 Ψήφος)

Κίνδυνος κατάθλιψης από την πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης;

Η έλλειψη σωματικής άσκησης και η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης μετά την ηλικία των 45 ετών, αποτελούν παράγοντες που πιθανώς συνδέονται με την εμφάνιση κατάθλιψης, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις ΗΠΑ.

Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία για τη ζωή και την υγεία 50.000 γυναικών, ηλικίας 46-71 ετών, με τα στοιχεία να αφορούν χρονικό διάστημα 15 ετών και πιο συγκεκριμένα την περίοδο 1992-2006. 

Σύμφωνα με τα ευρήματα, οι γυναίκες που ασκούνταν σωματικά για περίπου 90 λεπτά ημερησίως έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες να εμφανίσουν κατάθλιψη σε σχέση με εκείνες που ασκούνται ελάχιστα ή καθόλου (κάτω από δέκα λεπτά ημερησίως).

Παράλληλα, οι γυναίκες που παρακολουθούν περισσότερες από τρεις ώρες τηλεόραση ημερησίως έχουν 13% περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσουν συμπτώματα κατάθλιψης, σε σχέση με εκείνες που κάθονται για λίγο και όχι τακτικά μπροστά στις τηλεοπτικές οθόνες.

«Αν και η έρευνα δεν είναι σε θέση να αποδείξει ότι η έλλειψη άσκησης και η πολύωρη παρακολούθηση τηλεόρασης προκαλεί κατάθλιψη, εντούτοις είναι σαφές ότι αν μια γυναίκα δεν ακολουθεί ένα παθητικό τρόπο ζωής και βρίσκεται όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο σε μια κατάσταση ενεργητικότητας τόσο περισσότερο θα αυξάνεται η αυτοπεποίθησή της και η αίσθηση ότι έχει τον έλεγχο της ζωής της, καθώς επίσης και τα επίπεδα ενδορφινών στο αίμα της», τονίζει σε άρθρο της στην επιθεώρηση American Journal of Epidemiology η επικεφαλής της έρευνας, Μισέλ Λούκας.

Σχόλια (0)

Δεν υπάρχουν ακόμη σχόλια εδώ

Αφήστε τα σχόλιά σας

  1. Δημοσίευση σχολίου ως επισκέπτης.
Συνημμένα (0 / 3)
Μοιραστείτε την τοποθεσία σας
Πληκτρολογήστε το κείμενο που παρουσιάζεται στην παρακάτω εικόνα. Δεν είναι σαφές;

Please publish modules in offcanvas position.