Αν αυτή είναι η πρώτη σου επίσκεψη στην κοινότητα - forum του tempo.gr, θα πρέπει να εγγραφείς για να συμμετάσχεις στις συζητήσεις μας. Αφού το πράξεις, καλό είναι να αφιερώσεις λίγο χρόνο για να μάθεις ορισμένα πράγματα όσον αφορά τη λειτουργία της κοινότητάς μας, διαβάζοντας τους όρους χρήσης και το FAQ. Για οποιαδήποτε απορία σου, μη διστάσεις να ρωτήσεις.

Όχι άλλοι θάνατοι μεταναστών προσφύγων στα σύνορα

Δημιουργία απάντησης


Αυτή η ερώτηση είναι ένα μέσο για τον εντοπισμό και την πρόληψη αυτόματων εγγραφών.

BBCode είναι ΚΛΕΙΣΤΟ
Τα εικονίδια είναι ΚΛΕΙΣΤΑ
Περίληψη Θέματος
   

Προβολή ανάπτυξης Περίληψη Θέματος: Όχι άλλοι θάνατοι μεταναστών προσφύγων στα σύνορα

Όχι άλλοι θάνατοι μεταναστών προσφύγων στα σύνορα

Δημοσίευση από manos33 » Σάβ Σεπ 05, 2015 11:33 am

Αξιοπρεπείς δομές υποδοχής – Έμπρακτη αλληλεγγύη τώρα

Τις τελευταίες μέρες, τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν, προσπαθώντας να φτάσουν στην Κω. Ανάμεσά τους 5 παιδιά και 1 γυναίκα. Λίγες μέρες πριν, έχασε τη ζωή του από πυροβόλο ανδρών της FRONTEX ένα 17χρονο προσφυγόπουλο και δεκάδες πέθαιναν κλεισμένοι σε φορτηγό ψυγείο στην Αυστρία.

Τα άψυχα κορμιά που ξεβράστηκαν στις ακτές του Αιγαίου δείχνουν τις εγκληματικές ευθύνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με επεμβάσεις και πολέμους, έχει διαλύσει ολόκληρες περιοχές, έχει ξεριζώσει απ’ τον τόπο τους χιλιάδες και χιλιάδες απελπισμένους πρόσφυγες. Γι’ αυτούς, η «πολιτισμένη Ευρώπη» όχι μόνο δεν δίνει τα απαραίτητα κονδύλια για μια ανθρώπινη υποδοχή και ανακούφισή τους, αλλά εφαρμόζει μια σκληρή, ρατσιστική πολιτική. Με τη συνθήκη «Δουβλίνο 2», έχει κάνει τον ευρωπαϊκό Νότο αποθήκη ψυχών και τη Μεσόγειο υγρό τάφο – και μόνη «λύση» βλέπει στην ακόμα μεγαλύτερη στρατιωτικοποίηση των συνόρων, την ακόμα πιο σκληρή καταστολή. Οι ελληνικές κυβερνήσεις είναι συνυπεύθυνες, γιατί αποδέχονται αυτή την κατάσταση, εφαρμόζοντας μια αδιέξοδη πολιτική, υποστηρίζοντας όλες τις πολεμικές «σταυροφορίες» σε Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική κ.ά.

Το μεταναστευτικό και προσφυγικό πρόβλημα μπορεί ν’ αντιμετωπιστεί μόνο με την κοινωνική αλληλεγγύη, βασισμένη όχι στα κροκοδείλια δάκρια των ΜΜΕ και των υψηλά ιστάμενων, αλλά στην ενότητα των εργαζομένων και καταπιεσμένων όλου του κόσμου. Το εργατικό κίνημα δεν μπορεί, δεν πρέπει να κλείνει τα μάτια του στα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας. Να υψώσουμε τη φωνή μας απαιτώντας να μπει τέλος σ’ αυτό το ατέλειωτο ανθρώπινο δράμα, να δοθούν άμεσα τα απαραίτητα κονδύλια και να φτιαχτούν επαρκείς υποδομές για την ανθρώπινη υποδοχή των μεταναστών.

Το Διοικητικό Συμβούλιο
http://www.eniaioswmateio.gr - info@eniaioswmateio.gr

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE–WIND–VICTUS

Κορυφή

cron